Studera till tandsköterska

Terminsstart

Vad roligt att så många blivande studenter verkar finna varandra här på bloggen! Fint att kunna föra folk samman. Ni som inte hittat dit än så gäller det detta blogginlägget:
Blivande tandsköterskor – Finn varandra här!

För er som precis ska börja studera till tandsköterska, eller är mitt uppe i det, läs gärna under kategorin om studietiden:
Studera till tandsköterska

Annons

Det går också att söka i bloggen, klicka på förstoringsglasen uppe till höger vid kategorimenyn. Hittar du inte svaren du söker så tveka inte om att fråga mig. Skriv en kommentar eller skicka ett mail, jag läser allt och svarar så fort jag kan! Jag besvarar alla frågor öppet i blogginlägg om du inte ber mig att ta det privat med dig. <3

KURSLITTERATUR
Många böcker blir det och dyra är de. Många är vi som redan studerat och som vill sälja. Det tjänar vi på allihopa så kolla in dessa länkar:
Blocket.se kurslitteratur tandsköterska
Kurslitteratur.se (Har själv sålt här och det funkade fint.)
Bokus.com begagnad kurslitteratur medicin
Skolans anslagstavla! Den var svårlänkad. ^_^
Har du redan lämnat ditt lärosäte så kanske du kan maila en lista och be läraren sätta upp.

Man blir hungrig av att lära sig. Åtminstone jag! Trots medhavd lunchlåda och ofta lite frukost så gick nog på tok för onödigt många småsummor till fika i caféet och en chokladkaka på hemvägen när huvudet var tungt och snurrigt. Ta med mellanmål och termos med kaffe/te! Även om man tänker ”äsch jag klarar mig” så blir rasten så mycket mysigare med lite fika tillsammans.
studentfikaTypisk fika från mitt första utbildningsår…

Jag älskar att köpa block och pennor! Billiga svanenmärkta kollegieblock finns på Clas Ohlson och på Akademibokhandeln brukar man hitta block gjorda helt av återvunnet papper. Eftersom jag är sådär lagom barnslig vill jag gärna ha färgglada saker, och visst blir anteckningarna roligare att läsa med färg! Här är mitt skolstarts-kit:

skolstart

Jag har alltid en gammal hederlig fysisk almanacka då jag tycker det är lättare att få en överblick och det går snabbare att skriva in saker. Exempel på det får jag dagligen i receptionen på jobbet när patienter ska föra in nästa tid i sin kalender; med penna och papper tar det ca 10 sekunder, med mobilen ca 2 minuter eller mer! Teknikens under. 😉

LYCKA TILL, ALLA STUDENTER!

4 kommentarer

 1. Hej!
  Jag ska söka tandsköterska i Uppsala någon annan som ska läsa?
  Är det svårt komma in eller?
  Är prov urval svårt eller någon som har gjort det?
  Mvh
  Shna

 2. Redan här fick jag svar på några av mina frågor:) Börjar i Västerås på måndag (redan nervös som sjutton!!) och just det här med mat har varit en stor undran för mig. Men matlåda och kaffetermos är alltså något man har med sig? Skönt att veta!!
  Annars är jag lite som du, kalender, block och diverse pennor är inhandlande sen länge!! Böcker ska jag ta itu med så snart vi får litteraturlistan:)

  1. Visst är det så mycket undringar om just praktiska ting! På mina bäst planerade dagar hade jag med mig en mini-termos med kaffe eller snabbkaffe-pulver (blir nog dyrare), smörgåsar/yoghurt till frukost, frukt och lunchlåda. Annat käckt är torkad frukt/nötter, keso med något gott i, mörk choklad (minst 70%) för lite snabb energi som inte är så onyttigt. Hemma gjorde jag ofta smoothie som mellanmål, passa på att göra riktigt mycket och ha med i väskan, mmmums!
   Vår utbildning (i Borås) hölls på två olika ställen. Båda hade kyl, micro och möjlighet att fixa tevatten samt ett litet kafé där man kunde köpa kaffe, smörgåsar, frukt och sött. Lite mat fanns också i form av frysta piroger och lite annat enklare om jag inte minns fel.

   Kram och lycka till nu! ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!