DebattTillsammans är vi starka

Till alla tandsköterskor!

I Torsdags var jag som sagt på tandsköterskeförbundets lokala årsmöte i Göteborg. Det var fyllt av både tungt allvar och många skratt. Jag gillar verkligen att få träffa andra sköterskor som också är engagerade och bryr sig om vårt yrke. Nu hade vi glädjen att få en ny eldsjäl ibland oss som själv fattat pennan för att stötta oss alla. Självklart sög jag tag i henne och frågade om jag fick dela med mig av hennes brev här! Här följer Jessicas brev till oss alla inom tandsköterskeyrket. Dela det gärna vidare, skriv ut och sätt upp på kliniken!

Till tandsköterskor!

Annons

Jag hörde en sak som gör mig djupt oroad. Nästa helg, 21 mars, så ska svenska tandsköterskeföreningen rösta om den ska läggas ner!
Detta för att det inte finns tillräckligt med medlemmar!

Om tandsköterskeföreningen läggs ner så finns det ingen som värnar om vårt yrke, tandsköterskeutbildningen kan lägga in vilka ämnen som helst i utbildningen. Utbildningen kommer då att innehålla olika saker beroende på var i landet man bor. De som utbildar sig i Lund har inte samma utbildning som de i Luleå, kan inte samma saker.

Detta kommer även att innebära att vår arbetsgivare kommer att kunna ta in arbetskraft ”från gatan”, sådana som inte har en yrkesutbildning. För det spelar ju ingen roll, dom lär sig ju!?!

Har vi tandsköterskor ingen yrkesstolthet? Jo massor säger jag!

Det kostar 500 kr att bli medlem idag, 42 kr per månad om man tar månadsavbetalning. Jag förstår att för vissa gör den skillnad om det finns mat på bordet eller inte. Men jag hoppas att det inte är så för alla.

Vi måste börja värna om vårat yrke! Vi har en funktion att fylla, utan oss går det inte att bedriva tandvård!
Jag kan bara hoppas att alla som ser detta, sprider det över hela Sverige. Bli medlem (om du inte redan är det)! Skriv ut och sätt upp på anslagstavlan på ditt jobb, kolla så dina kollegor på andra kliniker i stan, även privata!, får höra/se detta!

Då kanske vi är tillräckligt många som blir medlemmar, så att svenska tandsköterskeföreningen inte behövs läggas ner

/Jessica, en oroad tandsköterska

Ladda ner utskriftsvänligt format här:
Till Tandsköterskor!

wecandoit

-> BLI MEDLEM I DITT YRKESFÖRBUND NU, klicka här! <-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!