Allmänt

Hellre en häftig bild än ett räddat liv?!

Detta rör inte tandvård men jag bara måste…
För hur F*****N kan man ställa sig och filma/fota vid en olycksplats när där är människor i nöd? Visst kanske du såg att all hjälp redan fanns på plats, men om det var en anhörig till dig som låg där bredvid den kvaddade bilen, hade du velat att den bilden cirkulerade på nätet? Känns det ok för dig att frossa i andras olycka för att få en häftig bild och många ”likes”?

Det som är ännu värre är att höra om de som blivit utsatta för våld, varit med om en olycka och behövt hjälp, men istället står folk passivt på tryggt avstånd med mobilerna som en sköld framför sig. Jag blir så arg så jag vet inte var jag ska ta vägen! Slå upp följande ord i ordboken:

Annons

CIVILKURAGE
ETIK
MORAL

Jag tror ni är många som glömt av, eller aldrig fått lära er om dessa fina och viktiga ord!

I dagens Metro finns en artikel om just detta. Hittade inte den men hälften var taget härifrån:
teknikensunder

Och idag på spårvagnen hemåt började två unga män slåss. Alla sitter som paralyserade på sina platser. De enda som först försöker avbryta det hela är ett par unga tjejer. Sedan kommer en äldre invandrarman fram. Lustigt hur jag flera gånger fått uppleva hur det är de mindre och svagare i situationen som ofta tar steget fram för att hjälpa. Jag har själv gjort det, men med ett barn i magen går jag faktiskt inte emellan två adrenalinstinna slagskämpar. (Det är otroligt hur jag känner beskyddarlejonet ryta inom mig redan nu.)

Jag hoppas att med detta inlägg kunna bidra till en tankeställare här och där.  Det är så lite som behövs ibland, men så mycket som krävs för att vi ska stoppa undan mobilerna och blicka ut i verkligheten. Se människan som behöver Dig.

heart-beat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!