Debatt

Vinklade artiklar i branschen

Det trillar in diverse olika dentalmagasin i klinikens postbox och jag gör mitt bästa för att hinna kika igenom dem för att få en utblick från mottagningen och en inblick i vad som sker i branschen. De flesta tidningar som kommer är från dentalföretag som givetvis vill sälja. No shit Sherlock! 😉 Detta gör att artiklarna blir hemskt enformiga och vinklade åt ett endast positivt håll. Ibland är det så uppenbart att texten helt tappar sin trovärdighet. Då har man knappast lyckats. Ungefär som när jag går in i en klädaffär och ber om hjälp av expediten, som för varje plagg jag provar utbrister ”Du ser ju sååååå fräsch ut i den där!” trots att jag starkt misstänker att axelvaddarna får mig att se ut som en kortväxt general. Jag märker ganska fort när någon faktiskt försöker göra ett gott jobb, eller helt sonika sälja på mig så mycket det går.

Satt nyligen och läste en artikel om laserbehandling, hur fantastiskt det är och att det i princip kan ersätta allt annat! Tjohoo! Jag fortsatte läsa och hoppades på lite mer köttig fakta, jag kan extremt lite om laserbehandling så det hade varit kul att få veta hur det funkar. Jag köper aldrig att något bara är fördelar. Motbevisa mig gärna. Men texten gav absolut ingen ren egentlig fakta, bara stora glasskopor av hur vansinnigt bra laser är. Tidningen åkte i återvinningen och lämnade mig ensam kvar med en stark misstanke om att laser inte alls är bra!

Annons

När något vinklas åt endast ett håll, när inga kritiska frågor besvaras. Då bör vi tänka en gång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!