Profylax

AirFloss ja eller nej?

Trots mitt yrke och vetskap om hur viktigt det är att använda tandtråd så är det något av den tristaste syssla jag vet. Jag har trångt mellan tänderna vilket gör det lite knöligt på sina ställen och en gammal fyllningsskarv sliter nästan alltid sönder tråden på mina Plackers, vilket gör mig lite vansinnig och jag vill helst kasta den lilla tandtrådsbågen rakt i mitt eget ansikte som jag har i spegeln framför mig.

Har nu läst om Philips Sonicare AirFloss, den ser ut som en eltandborste fast med en spets som med kraft sprutar ur sig vatten och luft. Tanken är att trycket som kommer in mellan tänderna ska avlägsna matrester och plack. Tillverkaren bedyrar självfallet att detta fungerar, och är det så är jag den första att dansa iväg för att köpa mig en! Men jag litar inte på tillverkare, försäljare och sådant skojfriskt folk. Det krävs mer. Har kollat runt på lite videoklipp och recensioner men inget har känts som en objektiv kritisk granskning av ett faktiskt resultat.

För mig låter det lite otroligt att detta skulle fungera på ett sätt likvärdigt tandtråd. Men hoppet är ju det sista som dör… :) Efterlyser härmed åsikter, erfarenheter, kunskaper och funderingar kring AirFloss! Ge mig ett svar, lämna en kommentar!

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.