Allmänt

Arbetare från Polen var goa grabbar!

För ett tag sedan ordnade jag en ”städaktion” vid vår badsjö och skrev om det här:
renskog

Det var ju pinsamt dålig uppslutning. På stranden befann sig också ett gäng polska män som firade sin lediga dag från arbetet här i Sverige. Mamma gick bort med en sopsäck till dem och förklarade vad vi gjorde. Senare kom en av killarna med varsin öl till mig och mamma och vi fick en liten pratstund på knagglig Engelska då jag berättade vad jag tyckte om folks brist på hyfs ute i det gröna.

Idag träffade jag mammas granne nere på byn. Han var eld och lågor, för varje gång han såg polackerna uppe vid sjön hade de en sopsäck med sig som de plockade skräp i runt omkring badplatsen! Vad himla himla glad det gjorde mig! Det går minsann att göra skillnad även om det i första stund inte alls verkar så. Mina kära medmänniskor på vår lilla ort kanske inte fattar poängen, men ett gäng utländska arbetare som bara bor här tillfälligt tog verkligen orden och gjorde verkstad! <3

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.