Allmänt

Arbetare från Polen var goa grabbar!

För ett tag sedan ordnade jag en ”städaktion” vid vår badsjö och skrev om det här:
renskog

Det var ju pinsamt dålig uppslutning. På stranden befann sig också ett gäng polska män som firade sin lediga dag från arbetet här i Sverige. Mamma gick bort med en sopsäck till dem och förklarade vad vi gjorde. Senare kom en av killarna med varsin öl till mig och mamma och vi fick en liten pratstund på knagglig Engelska då jag berättade vad jag tyckte om folks brist på hyfs ute i det gröna.

Annons

Idag träffade jag mammas granne nere på byn. Han var eld och lågor, för varje gång han såg polackerna uppe vid sjön hade de en sopsäck med sig som de plockade skräp i runt omkring badplatsen! Vad himla himla glad det gjorde mig! Det går minsann att göra skillnad även om det i första stund inte alls verkar så. Mina kära medmänniskor på vår lilla ort kanske inte fattar poängen, men ett gäng utländska arbetare som bara bor här tillfälligt tog verkligen orden och gjorde verkstad! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!