Allmänt

Glad Nationaldag!

Regnet öser ner över ett explosionsgrönt frodigt Sverige utanför mitt fönster. Det doftar jord och grönska när jag öppnar balkongdörren. Och lite våt asfalt. Det här är en bit av kakan Sverige som jag verkligen älskar!

Jag brukar fira denna dag med mina vänner, grill och musik på världens mest kravlösa vis. En liten flagga vinkar vanligtvis från balkongen, men idag ligger den nedpackad. Hade ju tänkt åka in till stan och delta i en musikfest och dansa gatan fram, men graviditeten tar ut sin onda rätt och flyttlådorna gapar efter att bli matade med allt innehåll i vårt lilla hem.

Annons

Tidigare har jag skrivit ett längre inlägg om vår nationaldag, läs gärna det här:
Fira nationaldagen

Önskar er alla en underbar dag, ta hand om er och säg hej till din granne! <3

Sverigeflagga på balkong

P.S. Då Nationaldagen, som numera är en röd dag, infaller på en Lördag/Söndag har många fackförbund förhandlat fram kompensation för den ”missade” lediga dagen. Du kan ta reda på vad som gäller på din arbetsplats genom att läsa kollektivavtalet.
KOLLEGA: Nationaldagen på en Lördag – Så funkar det

Kollektivavtal: Fackförbundet Vision

Kollektivavtal: Fackförbundet Unionen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!