AllmäntPatientProfylaxTandvård

Munhälsodagen 2015

Vilken intensiv och underbar dag! Först gick jag modevisning med inslag av nervöst inövade Charleston-steg, sedan dansade jag vidare ner på stan och Munhälsodagen. Så glad att jag hann med allt jag önskade.

Munhalsodagen15-cMunhälsodagen på plats i hjärtat av Göteborg.

Annons

På Kungsportsplatsen i Göteborg träffade jag MaiLin och Sharleen, två görsköna och supertrevliga tandläkarstudenter som går sin sista termin. De berättade att de flesta frågat varför det är så dyrt med tandvård (surprice surprice, haha) och om man bör borsta tänderna före eller efter frukost. Frukostfrågan känner jag verkligen igen från arbetsvardagen, har själv ställt den och diskuterat kring den. Många ville också veta vilken tandkräm som man ska använda, det är klart inte lätt med denna uppsjö av produkter och mördande reklam…

Sharleen-och-MaiLin-cSharleen och MaiLin, tandläkarstudenter med sköna leenden!

När det kom till allmänhetens intresse var det lite mutbetingat, tjejerna fick för det mesta fånga upp intresset med hjälp av små ”goodie bags” och noterade hur blickarna under pratstunden gled från dem till gratispåsen. Jag skrattade när jag hörde det och påpekade att jag irriterande nog kände igen mig själv i beteendet. För visst har jag gått runt på mässor och ibland bara babblat intresserat med någon för att få ta godis! Den som påstår sig aldrig har gjort så kan gå och skämmas i ett hörn nu för den lögnen. 😉

Jag frågade om de fått någon obekväm eller jobbig fråga, kanske någon som varit arg? Nej, faktiskt så hade de bara fått trevligt bemötande. Tyvärr var människor inte så frågvisa som de önskat, och på det funderade vi över hur man skulle kunna öka intresset inför nästa år. Både Sharleen och MaiLin var eniga om fler gratispåsar, mutor behövs! Själv vill jag se en enorm tand sticka upp en god bit ovanför ståndet, de syntes ganska dåligt och kunde lätt tas för något politiskt parti. Någon annan med spännande tips?

Jag tycker att Sharleen och MaiLin gjorde ett himla bra jobb, de var så glada och inbjudande att gå fram och prata med. Tack så mycket för att jag fick störa er en stund och för att ni ville vara med. Och lycka till med slutspurten inför tandläkarexamen!

Munhalsa-cJag gillar hur informationen är utformad, särskilt vykortet längst fram var toppen! Och lite smått och gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!