BarntandvårdLäsa / Titta

Ni som ser barnen

Igår kom nya numret av Tandsköterskeförbundets tidning och jag kröp upp i soffan med den. Ett av de bästa och mest meningsfulla numren enligt mig. Temat var barntandvård men särskilt en artikel grep mig, hur vi som tandsköterskor har en betydande roll när det gäller att upptäcka barn som far illa i hemmet. Misshandel och vanvård av olika slag. Till tandvården kommer barnen regelbundet och vi har chans att se t ex skador i och runt munnen och reagera på andra signaler. Är barnet ofta ovårdat, har skador de inte kunnat åsamka själva eller inte blir tagna till tandläkaren direkt då en olycka varit framme? Läs artikeln och tveka inte att agera om du känner dig osäker på om barnet har det bra! Vi har inte barn på vår mottagning så jag har ingen egen erfarenhet, dela gärna med er om ni har så vi kan lära av varandra!

Nästa fina reportage handlade om volontärarbete med tandläkare utan gränser, svensk tandvårdspersonal som åker ut i världen för att bidra med tandvård till barn som annars inte får möjlighet till tandvård. Volontärerna står själva för sin resa och överlevnad ekonomiskt. Fina hjältar! Läs mer om dem här:

Annons

Tandläkare Utan Gränser

Jag har också tidigare i år skrivit om volontärarbetande tandsköterskan Agneta Gasmi i dessa inlägg:

Hjälp volontärarbetare med tandvård i Afrika!
Ge ett tandvårdsstöd

Tack för ett väldigt fint nummer av tidningen ”Tandsköterskan”! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!