Blivande tandsköterskor – finn varandra här! 1902


SÖKES: Du som ska eller redan studerar till tandsköterska!

FINNES: Fina mailkompisar för stöd och pepp under utbildningen!

GÖR SÅ HÄR: Lämna en kommentar här med din e-post, när/var du ska studera/studerar och lite valfri info om dig själv. Sen är det bara att hugga varandras adresser och börja tangentfajtas!

 

Lite övriga länktips till er:

Tandsköterska Kurslitteratur köp/sälj (Facebook)

Tandsköterskor i Sverige (Tandsköterskornas Facebook-grupp.)

Svenska Tandsköterskeförbundet (Vårt yrkesförbund.)

Yh Yrkeshögskolan: Tandsköterska (Här hittar du utbildningar.)


Kommentera

1 902 tankar om “Blivande tandsköterskor – finn varandra här!

 • jasmi

  hejsan någon som vet vart ligger skolan i göteborg. för jag bor i borås och vill veta hur lång tid det tar nästan eller hur långt är ställen igentligen 🙂

 • Maria

  Ni som pluggat/pluggar : ska man tänka på något speciellt när man köper dator? Något som är extra viktigt att ha.

  • Johanna Inläggsförfattare

   Hej! Antar att det är en laptop du tänkt dig? Vet inte vilken nivå av datoranvändare du är, men om du mest ska ha den till skolarbete och vill att det ska vara smidigt hade jag satsat på en laptop där Office-paketet följer med. Då får du bl a Word och PowerPoint vilket du kommer ha stor användning av typ alltid. Sen är det ju skönt med en laptop som inte väger alltför mycket om du tänkt ta med den till skolan mycket. Åk till affär och känn på dem, men då ska du tänka på att de oftast visas utan batteri och batteriet väger en del. För att fixa plugget är det inte mycket som krävs av en dator egentligen. Kolla så den går att koppla upp på Internet via Bluetooth, det är smidigt för då kan du t ex använda din mobils Internet för datorn var du än är utan att ha med kabel. Ofta har skolan gratis Wifi man kan använda via trådlöst nätverk. Jag hade också kollat batteritiden, hur batteriet står sig med tiden. Det kan man oftast läsa om på forum av andra användare. Datorn bör hålla under en arbetsdag med batteri.
   Har du mer specifika frågor så hör av dig, jag är rätt nördig. ^_^ Kram!
   /Johanna

 • Anna

  Väljer mellan liljeholmen (vårdyrkeshögskolan) och TUC i Bromma! Vid första intryck verksr TUC ganska oseriösa och jag har svårt att få tag i någon som besvarar mk a frågor! Någon som har erfarenhet från dessa skolor?

  • E

   Vad för frågor har du? På vilket sätt tycker du tuc verkade oseriöst? Kan troligtvis hjälpa dig med dina funderingar!

  • Elishwa

   Konstigt🤔 Jag hade massor med frågor varje gång jag kom på något bara frågade de och fick svar på mina frågor. Det gäller få tag på rätt person.

 • Sara

  Åh så segt detta va då i Karlstad….
  Man fick reda på om man blev antagen eller ej torsdagen före midsommar. Man hade på sig fram till den 5/7 att svara ja eller nej. Även som reserv… har inte hört ett enda dugg sedan dagen före midsommar….

   • Sara

    Loggat in varje dag men händer inte ett dugg… men det kan ju vara så att alla har tackat ja till sina platser 😐

  • Frida

   Det kommer i morgon! 🙌🏻🙏🏻 Är också reserv…. skrev och fråga då sa dem att de kommer plocka in reserver från 10/7 håller tummarna för oss👍🏻😅😅

    • Frida

     Alla som blivit antagna har tackat ja! Synd för oss reserver 😫😫 vilket reserv nr hade du Sara? Man kan ju hålla tummarna att någon slutar när de börjar i augusti… eller att någon sökt in på universitetet och kommer in där i stället och släpper sin plats! Men känns hopplöst ändå… ☹️

     • Sara

      Men va !! 😯😯 har reserv 12 eller 14 minns inte 🙈eftersom jag ändå hade så liten chans… Men att ALLA tackat ja.. det händer nog inte så ofta… vad har du för reserv nummer ??

     • Frida

      Nummer 3… så känns lite att snubbla på mållinjen! Hade hellre fått en reservplats längre bak… nej inte om man läser bland kommentarer här då verkar ju alla reserver kommit in där de sökt!

 • Elishwa

  Det känns hopplös här 😏 Jag hade reservplats 10 i Tranås nu verkar att folk sa svarat och har gått ner bara till 9 😩.

 • SS

  Hej du kommer kommer att komma i näven hon som är 9 reserv, var på 208 plats reserv förra återgick ner till 49, Gbg är är populär student stad. Det är sökande från hela landet, många har kommit in på andra orter så chansen är stor grattis till ser dock sämre ut för mig det ät 2,5 månader till utbildningen börjar sen tar de in 3 veckor efter utbildningen med, det är många som hoppar av:)

  • E.S

   Oj, är det såpass? :O som sagt, håller verkligen tummarna! Det hade ju varit skönt att få veta ganska snart isåfall så jag vet om jag ska gå ner i arbetstid eller inte.. menmen det återstår att se ^^ vilken plats har du?

 • Jasmin

  Står som reservnummer 6 i Göteborg hur stor är chansen att komma in till utbildningen tycker ni. och hur går det till att komma in?

 • Y

  Jag har läst kommentarena här vissa är 315 reserv i helsingborg medans de är reserv 19 osv i halmstad eller kungsbacka (medlearn) jag antar att medlearn går efter prövningstest som man gjorde. Eftersom jag är i reserv 120 i helsingborg medans jag e 134 i halmstad. De är så skumt att folk är reserv 300-400 i helsingborg men lägre än mej i halmstad alltså medlearns utbildningar. Det är något konstigt med deras system tycker jag.
  Jag kom in i Göteborg/ fast skulle helst vilja ha distans 🙁

  • E

   Har också tänkt på det att det är så olika på alla orter..men grattis till platsen i Göteborg 😀 själv hamnade jag på reservplats nr 9 där..Vet inte om man ska hoppas på för mycket att man kommer få en plats men jag håller ändå tummarna…

   • Jasmin

    Står som reservnummer 6 i Göteborg hur stor är chansen att komma in till utbildningen tycker ni. och hur går det till att komma in?

    • E

     Allting hänger väl på hur många reserver och antagna som tackar nej? Svårt att veta hur höga chanser man har då faktiskt :/

  • Sarah

   Det stod så här på medlearns hemsida: Du kan göra prövningar i kurser vi räknar medelvärdet på för att få högre medelvärde på betyget. Maxpoäng 20. Det skriftliga testet är det som är mest utslagsgivande och det kan man inte träna på i förhand. Ledningsgruppen fattar sedan det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen… Det är antagligen därför vissa är längre fram i Halmstad än i Helsingborg. Dom går först och främst på det skriftliga testet 🙂

   • Sarah

    Jag har med kommit in i Kungsbacka 😊ska bli jättekul att börja plugga 😊 skulle vara kul att bilda en Facebook grupp med fler som kommit in där:)

    • Johanna

     Ja eller hur 😊. Det låter som en toppen idé 👍. Vet du hur man bildar en grupp på Facebook? Är lite dålig på det där 🙈

     • Sarah

      Jag har fixat en grupp nu:) lägg till Tandsköterska Kba 17/18, får hoppas fler lägger till sig 🙂

    • Johanna

     Tack för att du gjorde en grupp 👍😉. Men jag hittar inte den när jag söker på den på Facebook. ‘Måste jag lägga till dig som vän? 😊

     • Linda

      Jag har också kommit in i Kungsbacka 🤗 och jag har bett om att få komma med i gruppen på Facebook.

     • Johanna

      Jag la till dig nu Sarah. Och nu hittade jag gruppen också skickade en förfrågan där med 😉.

 • Matilda

  Hej! Jag står som reserv 23 i Västerås, började som 37.. Då kan man anta att det är kört va? 😔 Är det någon som vet hur många platser det är i Västerås?

  • Evelina

   Hej! Det är 35 platser i Västerås. Jag började själv på plats 12 och idag fick jag besked att jag kommit in!😊 De tar in reserver hela sommaren och upp till tre veckor även när utbildningen startat. Jag håller tummarna för dig!

   • Matilda

    Åh tack! Hoppas hoppas att det är 23st till som fått annat för sig! Och grattis! Håller tummarna för att vi ses i skolbänken i höst! 😁✊🏼

    • Evelina

     Kul att träffa på fler som ska börja i Västerås!☺ Såg att en del har fixat Facebook- grupper redan. Skulle ju vara kul om vi i Västerås oxå kunde göra det🤓.

     • Amanda

      Tycker absolut vi ska skapa en grupp. Jag försökte göra en men man måste tydligen lägga till en vän direkt och jag vet ju inte vad ni heter, haha!.. Men om någon gör en så kan ni gärna lägga till mig så funkar det att göra en grupp. Jag heter Amanda Alm, ni kan söka via min mail som är amandaalm93@hotmail.com 🙂

     • Camilla

      Nu har jag skickat en vänförfrågan till dig så kan vi starta en grupp.
      Hälsning Camilla Karlsson

 • Elishwa

  TUC bara betyg och erfarenhet inom vården räknades medlern både två. Undrar om någon vet hur mycket brukar vara lön för nyutbildare tandsköterskor? Jag såg att man får inte så mycket från csn om man inte vill låna då, om man tar i klass kan man jobba lite någon som vet? Ni som har läst tidigare har det funkat att jobba även om man har barn😬? Fast inte så små är mina.

 • Ulrika Sigurd

  Tjo! Alla som ska studera hos MedLearn i Kista! Gå med i Facebookgruppen ”Tandsköterskor 17 Kista” NU! 😀

 • Cissi

  NI SOM HAR KOMMIT IN TILL ERA UTNILDNINGAR: Har ni topp-betyg från gymnasiet eller? A/MVG i alla ämnen? Det verkar vara skitsvårt att komma in 🙁

  • Amanda

   Jag har i snitt VG i de flesta ämnen, men till Västerås och Halmstad gjorde man ett prov för att komma in och där poängsattes man, vilket jag förstått att de sedan använder som grund för att komma in – alltså de med mest poäng kommer in.

  • Zandra

   Jag hade bra betyg från gymnasiet. Strax över 17 i snitt (17,5 kanske? ) där 20 är det högsta. Men hur mycket av betygen har de gått på?
   På medlearn var det salsprov och jag trodde att de bara gick efter resultatet på det (om de inte slagit ut en snitt med provet och betyg i kombination?)
   På vårdyrkeshögskolan gjorde man webbprov och de med bäst resultat fick komma på intervjuer.
   De som sagt rakt ut att de gått på betyg var tuc. De tog in de 80-100? med bäst betyg på interljuv. Samtliga dessa är i Stockholm.

   • Cissi

    Jag vet faktist inte hur Luleå gjorde, men jag blev inte kallad till något prov eller intervju, så jag antar att de gick enbart efter betyg..
    Jag lekte tuff i gymnasiet, låtsades inte plugga och fick bara G i de flest ämnen, när jag egentligen var en MVG-elev.. jaja, jag får väl skylla mig själv! :/ Idag fick jag betala priset hahah!

  • Elin

   Jag skickade efter mitt provresultat, fick då veta vilka poäng jag fått på mitt betyg 10 av 20 (jag har då godkänt i de ämnen som krävdes för att vara behörig) så jag gissar att 15 är VG och 20 MVG. Sedan fick jag mitt provresultat där man högst kunde få 80 poäng. Så alltså totalt 100 poäng när man lägger ihop betyg med provet.
   Jag står dock bara som reserv nu.

   • Cissi

    Dessvärre inte…jag var för sent ute, och Luleås utbildning var den enda som fortfarande hade öppet för ansökning. Sökte en Vårdadministratör-utb. som jag oxå fick en reservplats på! Blir väll att jag får vänta till näst år 🙁

 • Beni

  Hej!
  Är på reserv i lkpg, hur stor chans finns det för att bli antagen? Behöver man tacka ja för att behålla sin reservplats ?

 • Evelina

  Ni som jobbar som tandsköterskor idag. Är/ blev det som ni tänkt er? Trivs ni? Jobbar ni inom landsting, privat etc? Är ni nöjda med lönen? Är det kanske någon som vill berätta vad de har i lön? Tack på förhand!

 • Sarah

  Jag kom in i Halmstad/medlearn, och undrar om någon vet hur skolschemat ser ut där? Vilka dagar och tider man går i skolan?

  • Elin

   Hej!
   Har du fått svar på din fråga någon annanstans? Undrar nämligen detsamma! 🙂 (ej kommit in än men står som reserv 2 nu)

   • Sarah

    Nej tyvärr inte. Hoppas fortfarande på att någon kan svara på min fråga 😊. Jag har skrivit till medlearn med, men inte fått något svar.

    • Ella

     Har du fått svar? Jag mailade dom om samma sak men bara fått svar om att det är fasta dagar, 3-4 dagar i veckan. Vissa veckor mer!

     • Sarah

      Jag fick samma svar 3-4 dagar i veckan mellan 9:00-16:00. Skolschemat var inte riktigt färdigt ännu tydligen.

 • Juliette

  Hej! Valt Medlearn Kista och är sååå lycklig att börja plugga till tsk 😀 Någon mer här som ska börja i Kista HT 2017?

 • Maria

  Hur troligt är det att jag kommer insom reserv 3? Har sökt i Nyköping. Ni som kommit in i Stockholm, har ni även sökt till Nyköping?

 • Evelina

  När man står som reserv så hoppas man av hela sitt liv att man ska komma in och så finns det en del som kommer in överallt de sökt och jämför då skolor. Och det är klart man ska göra det om man har den möjligheten. Men för en annan skulle man bli överlycklig vilken skola man än kom in på🤗…Lycka till alla som kommit in och för er/oss alla som står som reserv så håller jag mina tummar☺

  • Zandra

   Hoppas det kommer gå bra för dig. Vart står du som reserv och vilket nr?
   När jag bestämde att jag ville bli tandsköterska var jag först väldigt nöjd. Läste att det var/kommer bli stor brist och antog därför felaktigt att utbildningen inte var populär och att det skulle vara lätt att komma in. När jag insåg att det inte var så blev jag jätteledsen. Hela våren har jag försökt att inte hoppas för mycket och sagt till alla att det kommer gå åt skogen.
   Inser att det är ett lyxproblem att ha fler att välja på och ej kunna bestämma sig när det finns folk som ej har någon plats. Men som sagt, nu i takt med att datumen för att bestämma sig ”går ut” så kommer det rassla till i reservköerna när de med flera erbjudanden måste släppa på platser.

 • Cissi

  Om man inte kommer in denna termin, finns det nån distans utb. som börjar vårtermin -18? Så man slipper vänta ett helt år.. nån som vet?

 • Zandra

  Jag kom in på de 4 i Stockholm jag sökt, medlearn(Kista, södertälje), vårdyrkeshögskolan och tuc.
  Lite chockad då jag ej känner mig bra på engelska och på tre av ställena var det engelskaprov.
  Tror det blir Kista då det ligger närmast men ej helt lätt att bestämma sig. Fick bra intryck av de andra också.
  Ni som skriver att eran reservplacering står still; folk har ju ännu ett tag på sig att bestämma sig så det är ej omöjligt att det rör på sig mer. De som kommit in på flera kan ju tex bara gå en av dem och därmed släppa andra platser.
  Någon skrev att de kommit in i Årsta? Tyckte jag luskammade hela Stockholmsområdet på utbildningar till tandsköterska men såg ingen där?

  • Zandra

   Aha, det kanske är vårdyrkeshögskolan i liljeholmen som räknas till Årsta? Är inte så bra på den sidan av stan.

   • Zandra

    Tack ebba. Ja det blir nog Kista, att det är nära väger mycket. På tuc och vårdyrkeshögskolan (där man inte bara gjorde prov och/eller intervju utan man fick även info om utbildningen vilket var väldigt trevligt, det borde medlearn ta efter) sa så de att de gjorde en hel del ”studiebesök” på allt från företag som säljer tandprylar till ställen som har specialisttandvård. Gör ni sånt i Kista också?
    Är lärarna bra/inspirerande?
    Är du klar eller pluggar fortfarande?

    • Ebba

     Härligt! På Medlearn fick vi information om utbildningen när jag gick där. Ja det gjorde vi väldigt ofta. Vi fick till och med åka iväg på en tandvårds mässa. Lärarna är verkligen bra! De har kunskapen, varierade undervisning som vi elever fick inflytande på. Exempelvis om vi ville ha inlämningsuppgift/muntligt/grupparbete. Vi hade mycket metodövningar och Medlearn fixade LIA plats i hemkommunen till alla. Jag har arbetat som tandsköterska ungefär ett halvår, fick jobbet på min LIA plats.

   • Pernilla

    Hejsan! Jag undrar hur examen går till för medlearn i kista, har man sommarlov och sånt eller. Jag har kommit in i kista är så jäkla glad!

 • Maria

  Hej,
  Idag fick jag veta att jag har reservnummer 3 till urbildningen i Nyköping! ✊️
  Är det någon som vet hur många platser det tar in?
  Hoppas verkligen jag kommer in! 🙏✊️

 • Helena

  Jag tycker det är konstigt står som reserv i Halmstad och Kungsbacka, Karlstad har jag inte hört något alls, blev inte kallad till testen ens??? Konstig för då brukar dom skriva obehörig, eller? Men konstigt man är behörig på några ställen och inte några när det är samma behörighet dom har.

  • Evelina

   Jag står som nummer 5, dock inte i Karlstad. Har gått från 12… nu har det inte hänt nåt på en vecka så det är nog klart…Jag kom inte in i år😔. Håller tummarna för dig. 3 är en bra plats 🙂

    • Sara

     Står också dom reserv i Karlstad, Men tyvärr för långt bak att ha en chans att komma in 😭😭det har inte hänt ett dugg sen i Torsdags. Antingen tackar alla ja som kommit in. Eller så kan dom inte släppa platser till reserverna om dom innan oss inte har svarat än… trist om reserv 1 o 2 inte svarar förrän nästa fredag 🤔

  • P

   Hej, jag har också fått svar och reservplats numret står under fliken ”ansökningar” och där hittar man svaret man angett och reservplatsnumret. Igår när jag svarade kom inget nr fram men idag står det. Lycka till!

 • Sofia

  Ja så fattade jag det också som… att man tackar ja som reserv… men tänkte om man inte svarar om man ändå blir erbjuden platser längre fram i kön om några tackar nej….

  • Ulrika Sigurd

   När mitt besked kom så stod det inget reservnummer utan bara om jag ville tacka JA eller NEJ till reservplats. Jag tänkte då att ‘ja men what the the hell jag trycker väl JA då! Först sen några timmar senare så kom reservnumret upp. Och det är ganska högt så jag har ingen chans att komma in så jag gissar på att du har kvar ditt reservnummer tills tiden går ut. Maila dem o kolla ifall du är osäker.

 • Madeleine T

  Hej!
  Jag undrar om någon här vet hur reservplatserna fungerar. Jag står just nu som reserv på samtliga orter som jag sökt till. Om jag blir erbjuden plats på mitt sistahands alternativ (Medlearn i Kungsbacka) och tackar ja, har jag fortfarande möjlighet att stå kvar som reserv på mitt förstahands alternativ då och hoppas på en plats där eller blir man bortplockad automatiskt?

   • Madeleine T

    Man måste inte tacka ja till att stå som reserv, däremot om man blir erbjuden en plats efter att ha stått som reserv 🙂 Men vill man inte stå kvar som reserv så måste man ange ej längre intresserad.
    Det jag menade var att om man blir erbjuden en plats efter att ha stått som reserv till en ort, om man då blir fråntagen sin reservplats till någon annan ort om man tackar ja. Kanske lite luddigt utrryckt, men hoppas ändå jag får fram mitt budskap… 😉

    • Sofia

     Ok. Jag har reservplats 12. Det står bara JA eller NEJ. Om jag struntar i att svara kommer jag då bli erbjuden platser om det hoppar av folk i kön?! Vill ju komma in 😅

   • Ulrika Sigurd

    Är det TUC? Man tackar ju bara JA till att vara reserv verkar det som. Inte tacka JA till själva utbildningen.

    • Elishwa

     Jag tror de vill veta i alla fall om man inte är längre intresserad så att plocka bort och erbjuda platsen till andra, men man kommer ändå behålla andra reservplatser också om man tacka ja till men bara en antagningsplats få tacka ja till. Jag har fått reservplats 10 Tuc tranås, lite nervös att inte komma in 😬 Det är på klass så hoppas att några hoppar av så snart.😉 Så jag vet om jag letar efter ett jobb eller inte.

 • Juliette

  Hej! Kommit in på både Medlearn i Kista och TUC Stockholm, men vet inte vilken jag ska välja.. TUC nämnde att deras skola skulle vara som en klinik där man får öva med stol, speglar, ta röntgenbilder etc och hade ett provmoment med att lägga bedövning.. Vet någon om Medlearn har liknade?

  • Ebba

   Hej!
   MedLearn Kista är verkligen bra, rekommenderar att du väljer det! Man får vara på folktandvårdens klinik väldigt mycket och metodövningar i skolan ofta. Är mera praktiskt på Kista! Man lär sig mer än vad man tror på Kista och känner sig redo för yrket. Medlearn är en otrolig bra skola! 🙂

  • Sylwia

   Hej , Ja har samma situation, Har kommit in på båda, Tuc och Medlernia vilken ska man välja? Jag tror jag ska välja Tuc.

 • Cecilia

  Tandreglering så heter det ja 🙂 borde ha kommit ihåg . Har haft tandställning 🙂
  Men vad skönt att de hjälper till med praktikplats 🙂

 • Cecilia

  var det svårt och få praktikplats? Jag ser framemot att få börja 🙂 …. fick man prova olika praktikplatser (operation, tandställnig, tandprotes) eller gjorde ni praktiken på privat eller landstingets tandläkarmottagning?

  • Ebba

   Jag tycker att det var enkelt! Medlearn ser även till att alla får praktikplats i sin hemkommun. Man fick välja lite själv vilka praktikplatser man vill prova på. Jag hade på Folktandvården, privat och två veckor på tandregleringen 🙂

 • Cecilia

  Jag tackade ja till MedLearn och idag fick jag veta om Tuc. Blev nyfiken av att höra skillnaden mellan Maedlearn och Tuc. För och nackdelar o.s.v
  Det verkar inte vara så lätt och komma in på denna utbildning och jag känner stor tacksamhet över att ha kommit in. Men vill inte välja fel skola.
  Jobbar du som tandsköterska idag?

  • Ebba

   Jag arbetar som tandsköterska idag. Känner en som gick på tuc som inte var nöjd över utbildningen som sedan började i min klass på Medlearn.

  • Juliette

   Hej blivande kollega ^^ Verkar som vi kommit in på samma och känner förvirring inför valet 🙂 Vilket tycker du verkar bäst?

   • Cecilia

    Hej Juliette
    Vad kul!! Grattis!! En tjej som gått i Kista rekommenderade Kista starkt 🙂 har inte hört något om hur tucs utb. är.
    Har du någon aning vilken skola du ska välja?

 • Evelina

  Hej! Ni som har kommit in som reserver i år eller tidigare år, viken plats började ert reservnummer och hur långt innan skolstart fick ni reda på det?

 • Cecilia

  Finns det någon här som gått/går tandsköterska utb i Kista (medlearn) eller stan (Tuc)
  Är ni nöjda?
  Har kommit in på både medlearn i kista och tuc, och har beslut ångest … vet inte vilken jag ska välja…
  Mvh
  Cecilia

  • Pernilla

   Jag står som reserv nr 1 nu, hoppas på å komma in där! Men sökt tuc i Stockholm oxå och väntar på svar som ska komma 21-23 juni!
   Någon som hört nåt från tuc Stockholm?

  • Ulrika Sigurd

   Jag hoppa att på få läsa i Kista men står på reservplats 10. Vet du möjligtvis tills vilket datum de/ni har/hade till att bestämma sig på? Jag kom in i Årsta dock så känns skön att veta att man KOMMER att bli tandsköterska 😀

    • A

     Jaa! Jag frågade förut och de sa den 22/6 har de antagning sedan tar det några dagar tills beskeden kommer. Men senast nästa vecka. Hoppas vi båda kommer in!!

     • Cissi

      Ja verkligen! Håller tummarna för oss! Jag har för mig att det är ca 250 st som har sökt, jag har ingen aning om hur snabbt reservplats-kön brukar flyta på…

 • Pernilla

  Jag står som reserv nr 3 till kista, började som reserv nr 10 men nu står det still! Också sökt tuc och varit på deras intervju! Håller tummarna

     • Pernilla

      Oj va sent? Men du kanske var en av de som tagit studenten precis som de va tvungna å vänta in? Har du sökt kista också?
      Vet att de va typ 360 pers som sökte kista å medlearn å 35 blir antagna! Vet inte hur de ser ut för tuc

     • A

      Ja, jag tog studenten den 10/6, fick kallelse till intervjun 12/6. Jag kunde inte söka till Medlearn då de inte kunde vänta tills jag fick examenbeviset. Men har sökt till några andra ställen också! På tuc har jag fått veta att 35 blir antagna.

 • Nathalie

  Någon mer som ska börja läsa till hösten i Örebro(folkuniversitetet) ? Fick reda på att jag kom in den 12 juni 🙂

 • Madde

  Ja det hoppas ja med🙏🏻😁 Ja sökte även Kungsbacka som back up men herre ja kom på reservplats 93😱 Va visst 363 sökande så nu är man ju jätte nervös att man inte kommer in i Karlstad😬 Vilken intervjugrupp va du i? Va vi samma?

  • Malin

   Jag vet. Såååå nervös. Verkligen 50% chans ju eftersom dom tar in 40st. Sökte också Kungsbacka men blev reserv 171😂 Vilket skämt. Jag va på den första gruppintervjun. Kl 8 på morgonen. Dudå?

   • SS

    Hej!

    Jag har reservplats 201 i Kungsbacka, kön har inte rört sig alls sen i måndags känns meningslöst!
    Lycka till alla i som kom in!

    • Helena

     Jag står reserv 190 i Kungsbacka rört sig fyra platser bara 👎🏻👎🏻 i Halmstad står jag reserv 110 😔 Men som jag skrivit innan föra året i Helsingborg hade jag reservplats 386 och 184 personer hoppade av. Men verkar inte vara alls så många som hoppar av på andra orter

  • Frida

   Jag🙋🏼 Hoppas verkligen att jag kommer in… vill veta nu, vill inte vänta en vecka😫 Går de mkt på provet man gjorde, betygen och hur man va på intervjun?

   • Malin

    Tror inte dom kollar på betygen alls när dom bedömer. Dom går mest intervjun sa dom till oss. Håller tummarna att vi får veta innan den 22e. 😊

  • Frida

   Jag🙋🏼 Vill inte vänta en vecka😫 Vet ni hur urvalsprocessen går till? Alltså efter man gjort allt, läggs allt ihop? Hur provet gick, betygen och intervjun? Eller går de bara på intervjun? 🙈

   • Madde

    Hej frida😊 Du vart ju behörig med dina betyg så nu är det först och främst provet och sen intervjun dom går efter å säkert lite magkänsla😁 Ja detta blir en lååång vecka😒😬😊

 • Camilla

  Någon mer som kommit in på distans i Södertälje?

  Någon som läst på distans i Södertälje? Hur pass 2svårt” är det att läsa på distans? Tacksam för lite input på distansutb….

 • Helena

  Jag har reservplats 110 i Halmstad 😔 Men föra året när jag sökte i Helsingborg fick jag reservplats 386 löjligt högt, men 184 stycken hoppade av så hade man haft denna plats man har här i dag hade man ju kommit in.

   • Helena

    Jag vet faktiskt inte hur många dom tar in, men är nog många som söker på många olika skolor, sen när dom kommer in på sitt första val så tackar dom nej till dom andre.

   • Helena

    Jag vet inte alls hur det är i Halmstad, aldrig sökt där innan, vet bara hur många som hoppade av i Helsingborg. Vi får hålla tummarna att lika många tackar nej här 😊

 • Ulrika Sigurd

  Tjo! Fick idag reservplats 21 på MedLearn i Kista som efter nån timme gick ner till 18 så jag är hoppfull! Jag har även sökt till TUC och Vårdyrkeshögskolan men får svar från det sistnämnda nästa vecka och TUC har jag inte hört ett knyst ifrån. Någon som befinner sig i samma sits? Jag bor i Kista så kommer troligtvis vilja plugga här.

    • A

     Har du sökt till Stockholm eller Tranås? Jag har sökt båda. Gick du också isåfall vidare till intervjun i Stockholm nästa vecka? 🙂

     • Ulrika Sigurd

      Intervju? Nä jag har gått på alla intervjuer och kunskapstester vad jag vet. Vilken skola har ännu en intervju? Jag har bara sökt i Stockholm. 3 skolor.

    • A

     På TUC i Stockholm blir de 100 som har högst meritvärde på betygen kallad till en intervju. Utifrån intervjun bestäms det vilka som blir antagna där! 🙂

  • Lisa

   Står som reserv nr 37 i kista medlearn hoppas jag kommer ha en chans att komma in då kista är nära mig. Har också sökt till TUC men måste komplettera lite innan den 15juni vilket är svårt då gymnasiebetygen inte ens blivit helt klara. Men du har en bra plats i reserv håller tummarna för dig och såklart mig.

   • Ulrika Sigurd

    Hoppas du får uppskov! Tråkigt att de inte kan leverera betygen i tid och man inte kan styra över det. När de andra två skolorna har gett sina antagningsbesked kommer nog förhoppningsvis folk droppa av. Vi håller iallafall tummarna för det ok? 🙂

   • Cecilia

    Hej Lisa,
    Om du ska börja plugga på Medlearn i Kista, så har Ullrika skapat en Facebook grupp som heter Tandsköterskor Kista 17.
    Med vänlig hälsning,
    Cecilia

 • Camilla

  Hej!
  Jag har kommit in både i Västerås och Södertälje distans. Sååå angenämt problem, men hur ska man tänka?? Skönt att plugga på distans, men oxå sååå kul att få klasskamrater och någon form av gemenskap…. Någon mer som kommit in i Västerås?

 • E.S

  Jag vet att de går efter betyg i Göteborg men utöver det, är det någon som vet om de går efter arbetserfarenhet också? Tänkte om man exempelvis har jobbat som undersköterska inom VGR i några år, är det meriterande när man ansöker till tsk-utbildningen? 🙂 Frågade utbildningen för några veckorsen men konstigt nog så har de inte svarat.

  • L-M

   Grattis Marlene!
   Det gör vi absolut! 🙂
   Har du facebook? Hade varit skoj att lära känna (eller iaf känna igen) någon/några när man börjar 🙂
   Lisa-Marie Andersson (från Älvdalen) heter jag på facebook!

 • Anna Falun

  Världens bästa mail lästes i morse, Du är antagen till utbildningen!!! Yes jippi, vad jag är glad!!!
  Kul att de jobbade så snabbt med antagningen till utbildningen. Skönt när man slipper gå och vänta länge.

    • Katherine

     Vad konstig :/ jag fick en email där det stod att jag var behörig till utbildningen och att jag kommer att ingår i urvalet men först måste jag tacka ja till platsen och om jag tackar ja kommer de att skicka ett faktura och när jag har betalat den så är min plats bekräftat.
     Du kommer säker att få den nästa vecka:)

     • Johanna Inläggsförfattare

      Hej.. förlåt men.. faktura? Blev lite nyfiken, vilken utbildning är det ni sökt in till och vad är det ni ska betala för? :O Kram/Johanna

     • Hilma Susanne

      Ja samma kursplan men det är ingen yh-utbl så man kan ej få studiemedel eftersom utbildningen är privat.

 • Linda

  På torsdag 1 juni i Gävle ska jag på gruppintervju samt diagnostiskt prov på dator😳 Vad jag förstår är det tre ämnen 😩 Har redan gjort ett prov på datorn hemifrån innan som första uttagning.
  Ngn som redan gjort detta i Gävle?

  • Steva

   Hej hej!
   Jag gjort det. Det var test på svenska, engelska och matte.. det var jättesvårt så du vet! Det var typ 25 fråga eller mindra på varje ämne och går på begränsad tid …
   Innan det du ska vara med en grupp och diskutera om grejer inom vård!

   Lycka till ..

 • iv

  Hej 🙂
  Finns det någon annan här inne som gjorde antagningsprovet i falun den 15/5?
  Jag undrar ifall ni fått reda på provresultaten än :)?

 • Libna

  Jag ska på gruppintervju på måndag i Stockholm. Kommer det finnas en diagnostisk prov eller har vi redan gjort det? Och någon vet vad det kommer för frågor på gruppintervjun?

 • F

  Hej! Ska på gruppintervju i Karlstad på fredag:) någon som har varit iväg? Och vet vad det är? Är det personliga frågor eller helt allmänna diskutions frågor? 😃

 • Linda

  Jag vill oxå veta vad diagnostiskt prov innebär!
  Antagligen ett till prov på datorn då dom vill att vi ska ha tillgång till inloggningen på plusnet 😩

 • Sara

  Någon som sökt till Helsingborg? Man kan komplettera fram till 16 juni men finns ingen info om när man får antagningsbeskedet,.. Står heller inget om intervjuer men fick veta stt det är 500 sökande till 32 platser…

  • Helena

   Jag har sökt till Helsingborg för andra året i rad, föra året kom jag på reservplats 386 🙁 lönt liksom, alltid runt 500-600 som söker till Helsingborg. Tror dom tagit bort intervju och test utan går bara på betyg, så känns tyvärr kört detta året också för mig för har inte toppen betyg i allt.

  • Marica

   Hej! Jag har också sökt till Helsingborg. Läste någonstans att man får besked den 15 juli! Tycker det verkar väldigt sent… Håller tummarna för oss!

 • Ann

  Hej. Är det någon som vet ungefär hur många sökande det är till tandsköterska utbildningen? Jag har sökt på några olika ställen, bland annat Gävle och Sollefteå. Är intresserad och veta hur stor chans man har ☺

  • A

   Har också sökt till Sollefteå! De har sagt att det har varit ganska många sökare dit. Gjorde du muntliga urvalsprovet dit? 🙂

   • Helena

    Vet bara att till Halmstad, Kungsbacka och Helsingborg brukar mellan 500-600 söka till ca 22 platser. Sjukt populär utbildning

 • D

  Åh skämtar du?… så jag måste alltså ha hela kursen ändå trots om man bara har 1a1?
  Dom är ju sinnessjuka-.-
  Ja jag tänkte söka nu i juni till 2018 sen kommer jag in i januari 2018 stod det..
  får ju panik, jag hinner ju inte liksom sitta och anstränga mig nu närjag vet att jag inte kommer klara 1a2 exempel vis… så du menar att du var tvungen att läsa hela historan till och med 1a2?
  Så orättvist att man inte kan söka ändå…
  får panik😩

  • E

   Ja, jag läste historia1a1 i gymnasiet för det var obligatoriskt. Är undersköterska och läste även kurser inför universitetet så jag trodde det räckte liksom. Sen såg jag ju då att jag saknade 1a2 :/ Men läser du distans eller vanligt? Du har ju ändå fram till september att läsa tänker jag <3 de som gick ut gymnasiet innan 2011 (kommer inte ihåg) behövde inte ha läst historia iaf. Prata med din studievägledare för de är alltid jättebra på att hjälpa när det kommer till sånt här 🙂

   • D

    Ja läser inte distans läser dagkurs (tror dock ej att jag hade orkar distans med tanke på att det är gööör jobbigt) 🙁
    Jag har även pratat med dom också och dom säger att man måste ha 1a2 ändå…
    ja precis jag har ju fram till september men det känns ändå surt ifall jag ska behöva läsa om denna kursen? DÅ kanske jag får repetera något?Jag vill ju så gärna komma in.. har en speciell lärare, har liksom gjort bra ifrån mig och gjort alla prover/inlämningar förutom ett omprov jag absolut inte kommer klara som handlar om antiken väldigt svår och den är imorgon och jag kan inte ett dug haha, han säger att för att klara hela kursen så ska du ha gjort alla uppgifter, väldigt orättvist att sätta F på kursen när man gjort allt annat, men men alla lärare är la olika 😂
    Tack för att du tog din tid och svarade, uppskattades! Jag önskar dig all lycka med utbildningen!

    Kram ❤️

 • D

  Hej allihopa därute!
  Jag har en fråga till er som bor i västra Götaland (Borås, Göteborg och udevalla) och som har sökt och läser utbildningen just nu. Jag sitter nämligen i panik här jag läser histora på komvux 1a1 och 1a 2 jag har godkänd 1a1 från gymnasiet men måste tyvärr läsa hela kursen ändå. Jag måste alltså ha hela kursen 1a1 och 1a2 för att kunna söka plus det andra ämnerna, jag är godkänd i alla ämnen som krävs för denna utbildningen – Svenska 1-2-3 samhäll 1a1-1a2 engelska 5-6, matte 1a och nu förutom historan som jag håller på med just nu, jag kommer tyvärr inte klara andra delen av historan 1a2 som det ser ut för har det otroligt jobbig.. men min fråga är KAN JAG söka utbildningen nu i 1 juni när anökingnarna börjar öppnas ändå tro? Alltså kan jag söka även fast jag inte har 1a2 i historan men 1a1? TROR ni då mönmigvist att jag kanske kan komma in också eller är det omöjligt?

  Så tacksam för svar!

  • E

   Förstår dig precis! Fick reda på i februari att jag saknade historia1a2. Jag och min studievägledare ringde till utbildningen och de sa att man måste ha historia. Det roliga var att de förstod inte själva varför man ska behöva historian öht haha. Så jag fick panikläsa på komvux (distans för jag jobbar hela tiden). Hann med det iaf som tur var och har sökt in till hösten…men tänkte du söka in till vårterminen-18? 🙂

 • Therese

  Hej! Är det någon här som sökt tandsköterska i Gävle via plusnet och blivit kallad till gruppintervju? Har nämligen inte hört något än.

 • SS

  Hej!
  Någon som vet ska man ha engelska 6 om man söker i Göteborg?
  Ni som har läst är det mycket engelsk undervisning?
  Tacksam för svar!

  • E

   Ja, engelska 6 är ett krav. Läste det i gymnasiet och jag tyckte att det var ganska mycket plugg men alla tycker olika 🙂 vet inte hur det är på vuxenutbildningar

    • E

     Nej jag tror inte att man läser kärnämnen öht. Kollar man på kursplanerna så är det enbart ämnen som handlar om odontologi 🙂 antagligen så vill dom bara att man ska ha bra förkunskaper inom vissa ämnen, såsom engelskan då.

     • SS

      Ok, tack för svaret. Ja jag vet om ämnen vilka de är, där är det ingen eng. :)spännande undrar hur det går nu……väntan är lång det andra terminen jag söker va reser 3a i Borås.

 • Alexandra

  Hej! Är det någon här som har varit på grupp intervju i Karlstad? Ska dit på torsdag EM.. så nervös. Hur går den till?? Det står att det kommer ta ca 3 timmar?!

  • Mimmi

   Hej!
   Jag ska på intervjun nästa vecka. Jag är också jättenervös, tänker att alla känner likadant i den situationen. När jag var där på förra intagningen så ficka alla svara på samma frågor, tror det var tre frågor. Sedan var vi indelade i två gupper där vi skulle argumentera om olika ämnen, inget som hade med utbildningen eller jobbet som tandsköterska att göra. Kanske är annorlunda denna gången. Tar nog max två timmar eftersom att vi redan har gjort provet. Lycka till 🙂

  • Madde

   Ja hoppas på det bästa men alla i gruppen va ju bra tjejer så de blir nog tufft för dom om de andra grupperna är lika😬😃

   • Kicki

    Funderade faktiskt lite på det när jag kom hem… tyckte också att alla som va i vår grupp va bra… tänk om den som fick lägst betyg är bättre än andra i de andra grupperna… eller kunde fler i samma grupp få höga betyg… för visst skulle det kunna vara så att alla 10 gick vidare i vår grupp 😕😕

    • Malin

     Svårt ändå att välja ut de 40 bästa genom gruppintervjuer. Det är ju inte jättemycket man pratar direkt 🙄

    • Madde

     Hej Kicki 🙂 det kan ju mycket väl vara så att 9/10 el 10/10 i vår grupp går alla vidare och så kanske det är kanske några få i de andra grupperna vi får verkligen hoppas att vi går vidare, hur kändes provet tyckte du? 😊

     • Kicki

      Provet vi gjorde på datorn va jätte svårt tyckte jag 🙈 sen undrar man.. pratade jag för lite, pratade jag för mycket.. sa jag rätt… sa jag fel… 🙈🙈

     • Malin

      Men nu förstår jag inte. Har ni varit i Karlstad? Gjorde ni ett prov i samband med intervjun?

     • Madde

      Åh men du var ju så lugn och sansad, för mig var du en av de mest troligaste😃 Om inte provet kändes bäst så kanske intervjun gick hur bra som helst:) dom går mycket på känsla också såklart😊

  • Frida

   Hej! Jag ska på intervju i Karlstad framöver.. vad är det för frågor? Och är det ett test till man gör efter intervjun? 🙈😳

    • Frida

     Hur lång tid tar det? Men är det frågor som rör tandsköterskeutbildningen eller är det allmänna saker tex vad? 😅 Tack, de kommer behövas😃

     • Malin

      Vi var bara 4 i min grupp så vi höll på 1h o 40min ungefär tror jag. Det är massa information om utbildningen sen lite uppgifter men inget som handlar om utbildningen. Inget att vara nervös för. Och inget man kan plugga inför.

    • Frida

     Okej! Tack för svar Malin! 😃 Men nu jag bokade min tid så stod det att de va grupp intervju och diagnostiskt prov😅 Är de uppgifter man gör tillsammans med de andra eller vad menas med de? Massa tjat frågor nu! 😂🙈

     • Malin

      Det är provet vi redan har gjort hemma. Så inget prov utan bara intervju. Lite missvisande i mailet.

 • Evelyn

  Hej! Jag har sökt in till tsk-utbildningen i Göteborg som ska börja i aug 2017 🙂 Sitter och läser olika kommentarer här och ser att många pratar om antagningstester. Är det bara i vissa orter som det är tester? För jag har inte hört eller läst om att det skulle vara några tester här i Göteborg. Det står bara att datumet som man får reda på antagningen är 1 juli, inget annat. Någon som också har sökt i Göteborg och vet hur det är? Eller det kanske är någon som pluggar där nu som har varit med i processen så att säga? Är så spänd och vill verkligen komma in..nervöst att vänta på resultatet också haha ^^

  • Madde

   Du har inte fått meddelande om urvalstest på din profil? där det står att du ansökt utbildningen och så står det väl att den är under granskning el så? är det plushögskolan?
   Har sökt Karlstad och Kungsbacka och där fick jag all information genom medelanden.

   • Evelyn

    Nope, det stod bara: Hej och tack för att du har ansökt till tandsköterskeutbildningen i Göteborg. Vi kommer snarast att behandla din ansökan: Hälsningar Antagningsnämnden Folktandvården Västra Götaland

    Sen när jag klickar under ”Hjälp” på min profil så står det: Vissa skolor använder antagningsprov för att bedöma behörighet och för att rangordna de sökande. Du kommer i så fall få en inbjudan att anmäla dig till antagningsprovet. Inbjudan kommer via e-post från yh-antagning.se och du anmäler dig efter att du loggat in.

    Och under ”Ansökningar” står det: Om det finns fler behöriga sökande än utbildningsplatser görs ett urval bland de behöriga sökande.
    Urvalet görs på poängen inom urvalsgrundens betyg.

    Jag har inte fått någon inbjudan alls och jag håller verkligen stenkoll på mina mejl just nu haha. Antar att dom inte har något eftersom ansökningstiden har gått ut (om nu det spelar någon roll). Jag har sökt till Odontologen på Sahlgrenska 🙂

    • Madde

     Nä då vette sjutton:) då kanske de inte behövs nått prov, gött för dig en annan har fått gjort 3 prov innan jag är färdig:/ Men sägs att det är flera hundra sökande till orterna:)

     • Evelyn

      Ahh såpass? Det är ändå helt galet att det är så stor konkurrens :O undrar verkligen om Sverige kommer ha så ont om tandsköterskor i framtiden som det sägs 😉 Haha nejmen du ska ha ett lycka till och hoppas det går bra för dig, tack för svar <3

 • Mona

  Hej!
  Jag har en fråga till er som läst utbildningen distans. Hur ser det ut med resor och övernattningar? Var det en eller flera gånger som man va ute och övernattade? Och vad gjorde ni under dessa resor?
  Tacksam för svar.

 • Camilla

  Hej! Har sökt in och provet kändes ok, har bra betyg i övrigt så kan ha en chans att komma in…
  Min FRÅGA är nog lite konstig men jag behöver verkligen veta!

  Hur ”enkelt” är det att få deltidsjobb som tandsköterska?? Jag vill nämligen jobba 50-75 %… Är inte intresserad av heltid än på många år. Är alla tjänster på heltid?

  Tacksam för svar så jag inte tar upp en plats ifall jag b lir erbjuden en.

  • C

   Fick erbjudande om 100% fast tillsvidare 4 månader innan examen. Bad om att få 75% istället. 20 år och jobbar 75% utan några problem.

 • Helena

  Jag har också fått det, vet inte varför man får det. Kanske för man ska veta vad det innebär med utbildningen. Och inte bara söker och tar upp plats för andra som verkligen vill det. När jag sökte föra året i Helsingborg var det 150st som tackade nej som kommit in. Men tyvärr hade jag reservplats 386 🙈

  • Helena m

   Vad trist! 🙁 vi får hoppas att du kommer in i år istället! Såg att man får besked ca v 24. Hade hoppats på att få veta lite tidigare, har en bebis som jag måste fixa passning för om jag kommer in tills hon får börja på förskola :O

 • Mari

  TRÅDEN OM MEDLEARN KISTA

  Hej. Gjorde Urvalstest i Kista förra veckan och fick provresultaten idag. Mitt totala poäng med betygen blir 69,75 av totalt 100. Känns skit.

  Har ni andra mailat efter resultaten?

  Mari

 • Camilla Karlsson

  Hej!
  Jag funderar på att studera till tandsköterska på Nackademin, det är en privat betalutbildning. Någon som vet något om den utbildningen? Jag har försökt hitta referenser men är inte helt enkelt. Jag bor i Västerås och den är på distans, så därför passar den mig bra. Skulle vara så tacksam för feedback kring detta. Hälsning Camilla

   • Camilla

    Åh vad roligt att höra! Läser du på ett år eller ett och ett halvt? Btw Min pappa bor i Falkenberg 🙂 Gör du din praktik i Falkenberg?

    • Jess

     Hej igen Camilla ?! Jag läser 3 terminer o jobbar 50% o har 3 barn. Jag hoppas kunna få praktikplats i Fbg. Vill ha på folktandvården. Men måste se till att få en plats men inte samtidigt som Halmstad tsk eleverna. kan inte göra praktik samtidig. Men det kommer lösa sig ?.

     • Camilla

      Hej igen Jess! Jag har bara en tonåring som bor hemma (plus en man 🙂 ) och ska inte jobba samtidigt, så då borde jag ju klara det på ett år 🙂 Då håller jag tummarna för att du får din praktik i Fbg!!! När jag mailade med Anastasia så sa hon att de är flexibla på när man kan göra sin praktik. Vet du något om antagningen? Är man garanterad en plats om man är ”först till kvarn” och betalar in avgiften? Ha en fin Påskafton!

     • Jess

      Camilla, ja det är klart du fixar utb på 1 år. ??. Du får först ett mail om antagningen.. därefter har du en viss tid på dig att betala. Jag vet inte hur dom gör med antagningen. Det finns ett test som man kan göra som kan ge förtur. Håller tummarna för dig att du kommer in✊??. Ha en fin Påsk ☺️

     • Jess

      Camilla, Alltså när du betalat in efter du fått din plats så är du garanterad platsen. Mvh jessim

     • Camilla

      Okej 🙂 Får gå in och göra testet och anmäla mig helt enkelt .-) Tusen tack för att du tagit dig tid att svara på mina frågor 🙂

   • Katherine

    hej! Jag har en liten fråga till dig 🙂 efter man har betalat fakturan vad händer sen? Måste man vänta på nåt urval ? Eller är måste man skriva nåt prov?
    Med vänlig hälsning, Katherine

  • Hilma Susanne

   Hej!
   Jag är precis nyexad tandsköterska via Nackademin, inväntar examensbeviset :-), började jan-16.
   Har läst via Solna & utbl har varit toppen. Är det något speciellt du vill veta?

   • Camilla

    Åh vad kul att höra och GRATTIS!!!!
    Har du fått jobb redan? En fråga jag har är om man är garanterad en plats om man är behörig, fick för mig att det är ”först till kvarn”.. Vet du om det stämmer? Eller är det inträdesprov? Det jag även funderat på är ju om utbildningen står lika högt i värde hos arbetsgivaren, gentemot vanlig Yh. Inte så kul att betala 65 000 och sen inte få jobb 🙂 Känner du att det är genomförbart att läsa utbildningen på ett år?? Än en gång, grattis till examen!

    • Hilma Susanne

     Tack så mycket :-). Ska inte arbeta, väntar nr.4 i juni så jag blir hemma ett bra tag till. Men annars hade jag kunnat få jobb på alla de 3 Lia-platserna om jag velat.

     Vet inte hur det är med platserna men de kan du ju fråga nackademin om. Har inte mött något negativt hos varken landstinget eller privat ang utbl.
     Man kan absolut läsa på 1 år, jag har haft minstingen hemma samtidigt+ pluggat på högskola samtidigt som till tandsköterska :-). Sista 9v lia-perioden läste jag sista 3 kurserna också samtidigt för att bli klar i god tid innan fl. Är iof van att läsa på distans med barnen hemma samtidigt, är legitimerad lärare också som nu bytt yrke 🙂

     • Camilla

      Men grattis igen 🙂 Nummer fyra, så underbart 🙂 Själv har jag tre 🙂 Tusen tack för att du tog dig tid att svara mitt i påskstöket och alla barn. Uppskattas verkligen 🙂 Ha nu en fortsatt trevlig hel!

 • SS

  Första frågan var om lampan att den inte har utvecklats så mycket på 100 år och hur den är uppbyggd.
  Då ska man ringa in det rätta alternativet om vad texten handlar om. Sedan var det en text på fyra sidor som det var fyra frågor på. Samma där skriva in de svaren som texten handlar om.
  Jag tror inte det är något man kan plugga till det är allmänt Läsförståelse, om allt möjligt.
  Engelskan va herregud inte så svår det var typ 4 rader med text och skriva in rätt svar om vad texten handlar om.

  Tycka till!

 • SS

  Hej!
  Jag gjorde mitt prov igår i Kungsbacka, det va läsförståelse i svenska och engelska. Där man skulle ringa in rätt svar alternativ vilka va ABCD.
  Tiden gick fort be dem säga när 15 min är kvar av 1 timme. Så att man iallafall hinner gå igenom alla frågor. Engelskan va lätt tyckte jag.
  Lycka till alla!

    • Elishwa

     Var du också på kungsbacken 3/4 jag har för mig att hon sa att man ska göra så och ska försöka inte skriva på häftet. Men jag lyssnade inte så noga. Jag han bara svara på första uppgiften ordentligt andra gjorde jag slarvigt bara för att hinna med?

     • ROI

      Ja, jag var där.. gjorde provet kl. 11:30-13:00 Det var vad jag har förstått på instruktionen att man skulle skriva ner svaret på det pappret som man sedan lämnar in med legitimation. Det som jag trodde var att dem frågorna ska användas av nästa urvalstestare därför skrev jag inget där men jag kanske hade missförstått det hela. Mamma Mia!?

    • Helena

     Men dom sa till oss att man absolut inte fick skriva på pappret där alla frågor stod, utan på det andra pappret man fick, så du har gjort rätt ? Men fick du 1,5 timme på dig?

     • ROI

      Haha? jag trodde också att man får 1,5timme på sig för att det är det som stod på kallelsen men tyvärr var dem så noga med klockan? Hoppas vi kunde veta resultatet nu så att man slutar tänka på det?

  • Marre

   Jag skall göra provet den 26/4 å e dö nervös. Bara ordförståelse? Kan du ge nått exempel på en fråga? Vad kan jag öva mig på. Jag har verkligen inget stort ordförråd, så detta låter ju omöjligt för mig.

   • ROI

    Jag var så orolig och var så svettigt inne i tåget på väg till Kungsbacka pga samma anledning men jag kan säga att det är ingen idé att tänka på det så mycket för att deras frågor handlar om helt olika saker och dem flesta har inget med utbildningen att göra? Jag trodde det skulle handla om bemötande, vård, hygien, munsjukdomar och sådana men det var inte det alls? Du kommer att läsa olika texter och därifrån ska du svara på frågorna. Bara lita på dig själv och ta djupa andetag emellanåt så klarar du dig galant och glöm inte att tiden går väldigt fört. Fyra sista frågor hade jag slarvat ordentligt för att klockan plingade och då
    var det dags att avsluta ? Lycka till!

 • Sandra

  Hej! Jag har funderat på att söka till tandsköterska programmet så jag undrar ifall det är någon här som kan berätta lite mer om själva programmet, vad som krävs och vilka städer man kan söka till? Tacksam för svar!

  • Johanna Inläggsförfattare

   Det är nog ingen här som sitter på fullständiga svar på den frågan. 🙂 Enklast är om du kontaktar YH-myndigheten (Yrkes Högskolan) kanske. Eller så har ju Svenska Tandsköterskeförbundet superkoll på det: http://svetf.se För telnr!

   • Sandra

    Det som krävs för att söka till tandsköterska är väl gymnasiebetyg och godkänt i svenska och matematik? Är det något annat som krävs för att söka och är det hård konkurrens om platser i utbildningen? Vet någon något om lönen också?

    • Helena

     Jag har sökt två år innan och konkurrensen är sten hård brukar vara runt 400-600 som söker och så tar dom in ca 22-25 stycken.
     Du måste ha ett slutbetyg från gymnasiet eller läst upp dina poäng efter så du har 2350poäng tror jag det är. Och sen att du har godkänt i dom ämnena som just tandsköterska utbildningen kräver.
     Lönen är väl inte jätte bra om du jobbar tex på folktandvården, men privat kan du tjäna bra. Min mamma jobbat privat och har en bra lönt ?

 • Tess

  Hej! Jag har sökt tandsköterskautbildning i Kungsbacka och Halmstad. Jag ska göra urvalsprovet 3/4 i Kungsbacka! Lite nervös nu asså!!!

 • Elishwa

  Hej tjejer jag ska till kungsbacka nu på måndag 3/4 ifall om det finns någon som vill åka från Jönköping så bli bra att åka tillsammans. eliish-o@hotmail.com

  Jag har sökt också i Tranås om jag kommer in i Tranås går ditt gärna.

 • Helena

  Hej igen! Kan ingen ge exempel på tex en matte fråga som kommer så man vet lite vad det handlar om? Ska göra mitt test den 4/5 i Halmstad

  • Steva

   Jag vill inte skrämma er men jag gjode det före några månader sedan. Det var Fuking svårt prov! Det krävs matte 1a på behörigheter men om man kan inte matte 3a så drömmer inte att ska kunnas svara på nåt. Så ni bara måste veta det och bli inte förvånada när ska ni se de skit prov .. 🙂
   I hope u are in the save side
   Mvh

     • ROI

      Det står på kursens information om Urvalet. Där skriver dem ganska tydligt vad det är som väger mest och det är just själva skrifliga testet. Kolla på Medlearns yh-hemsida.

    • Farah

     Men det är omöjligt att dem ger oss prov i matte utan att det ska stå klart o tydligt tidigare att det finns ens…så som det står engelska o svenska så ska det stå också matte men tydligen har dem ändrat det och kräver ej någon test i matte …hoppas jag.

 • A

  Hej, Jag har ansökt till tsk utbildningen i Helsingborg, HAlmstad,kungsbacka, göteborg. Jag har kommit in som behörig och måste göra urvalstestet. Jag har ingen aning vad är det jag kan plugga eller förbreda mig på ett sätt…? VIll verkligen komma in , skulle någon som har gjort testet vilja maila mig !! Tack

 • Helena

  Hej! Har sökt till tandsköterska utbildningen i år igen. Fick nu att jag var behörig och skulle göra urvalstest i Svenska och Engelska, någon som vet vad dessa testen innebär? ?

  • A

   Vilka städer har du sökt till? Har själv sökt! Jag har redan gjort ett urvalsprov och det var ordkunskap, läsförståelse och blandat i matte 🙂

   • Helena

    Hej 🙂 jag har sökt i Halmstad, Kungsbacka, Helsingborg, Kristanstad. Var har du sökt? Var det svårt? Var du på någon intervju också? Har du all behörighet?

    • A

     Jag har sökt till Örebro, Uppsala, Karlskrona, Tranås, Falun, Stockholm, Karlstad, Gävle, Nyköping, Helsingsborg, Göteborg, Linköping och Sollefteå. Tycker att urvalsprovet var enkelt! Ingen intervju. Ja det har jag, men tar gymnasieexamen i juni 🙂

   • Madde

    Hej! Jag har också sökt till tandsköterskeutbildningen i Karlstad och Kungsbacka:) men det var ett antal år sen ja gick ur gymnasiet så vad borde man läsa på för att klara detta?

  • Ulrika

   Hej jag har också sökt till tandsköterska utbildningen. Kom vidare till att göra urvalstest.
   Är också nyfiken vad det innebär 🙂

   • A

    Vart ska du göra urvalsprovet? Det jag gjorde var blandat i matte, läsförståelse i svenska och engelska. Är bra att träna till det lite om man inte går på gymnasiet nu 🙂

   • SS

    Hej jag har oxå sökt fick samma svar undrar det samma?
    Vet ni om den är på 40 veckor?
    Någon som vet är det svårt att läsa distans?
    Tacksam för svar ?

    • Helena

     Det krävs väldigt mycket självdisciplin att studera distans 🙂 har bara läst upp betyg på distans och jag gillar det.
     Var har du sökt? Vet inte exakt hur många veckor det är med 1,5 år

  • Paulina

   Hej, jag undrar också vad testen innebär:) jag har själv sökt i Sthlm och skulle vilja veta hur dessa går till. Någon som har erfarenhet av dem?

 • Frida

  Hej!
  Jag har funderat på att söka till tandsköterskeutbildningen i Tranås nu till hösten. Och nu när jag satt och läste igenom kommentarerna här var det vissa som tog upp ett urvalsprov i svenska, engelska och matte? Någon som vet om det gäller för utbildningen i Tranås också? Kan inte hitta något om det på hemsidan eller där man kan läsa om programmet.

  Tacksam för svar! 🙂

  • Tess

   Hej, visst är det den som är distans du ska söka? Osäker på om de tar in folk på höstterminen. Tror bara det är vårterminen det är kursstarter. Det är iallafall inte några prov du behöver göra för att komma in! 🙂

 • Erika

  Hej, jag har funderat på att bli tandsköterska. Jag har godkänt i matte, engelska och svenska A och B. Men har inte jobbat inom vård och omsorg bara inom handels 4 år och kundtjänst 1år. Tror ni de är kört för mig då? Vad hade ni för betyg som är eller ska bli tandsköterskor? Mvh Erika

  • Emma

   Jag hade ungefär samma som du och kom in, så det är nog inga problem, de går mkt på intervjun. Tänk bara på att du ska vara och peta i andras munnar och ta sprutor, men känns det ok är det bara att söka, så tror jag det blir toppen!

 • Funda

  Hej.jag har ansökt tandsköterska utbildningen i Uppsala.idag fick jag mail där det stog om ett urvalsprov skriftligt på svenska engelska och matte.har någon gjort ett sådant prov innan? Var det svårt? Jag har annars bara engelska 5 som jag måste komplettera för att kunna vara behörig.

   • Funda

    Jag har inte valt än vilken dag jag ska ta.undrar vad det är för något prov och om den är svår? Jag kanske väljer 2/5 kl 10.00-12.00 har du valt en dag? Jag bor i Stockholm så det är en bit att åka.har du alla behöriga ämnen jag saknar engelska 5 måste komplettera den innan juni.

 • Therese Ekholm

  Hej. Jag har precis börjat studera till tandsköterska på TUC Tranås. Första tentan är anatomi huvud/hals + läran om kroppen samt sjukdomar som demens, diabetes osv. Någon som vet vart man kan hitta gamla tentor? 🙂

  • Hata

   Hej vad roligt för dig ska själv göra prov för urvalet på måndag i Kungsbacka kan du hjälpa mig och skriva om provet menar om du hade gjort en sådan. Vad ska jag förbereda och tänka på. Tack i förhand

 • Jossan

  Hur gick det idag för er i Tranås? 😀 Någon reserv om blivit kallad eller dröjer det någon dag kanske? Håller fortfarande tummarna!!

     • Jess

      Då har du nära ??. Men Skönt när man har ngn man känner i Sthlm ?. Jobbat du? Läst distans innan? Hur gammal är du? ?

    • Mimi

     Jaa jätte bra vi har ngn som bor där haha! Jag jobbat som vårdbiträdare inom hemtjänst men inte så lång tid.. jag har läst på distans bara ett ämne, det var Samhällkunskap 1b.. det var inte så lätt att klara kursen! Men ändå gick det bra. Och jag är 28 år gammal.?
     Hur gammal är du? Vad jobbat du och har du läst på distanc något ???

     • Jess

      Hmm nu försvann allt jag skrev ?. Jag har pluggat distans usk men hoppa av efter att jag klarat 4 kurser.. för jag kom in på nackademin ???. Jag har jobbat på hemtjänsten 1,5 år i Gbg o
      1,5 år i Falkenberg där jag även kommer jobba 50% medans jag studerar. Ska du jobba? Jag är 37år o har 3 kids o hus o sambo. Men som sagt är det för intensivt med plugg så går jag ner i procenten o jobbar färre Tim. Studierna går före ???.

    • Mimi

     Oj stor familje Gud bless your familj, jaså du har några erfarenheter om plugg på distans! Jag tror inte jag ska jobba! Jag har hört att det e svårt att plugga och jobba speciellt vi ska studera på distans, så jag tycker det behöver extra plugg! Men jag ska se hur första månaden gå! Om det ska vara oki så jag ska jobba!
     Jag e lite nervös och tänka hela tiden på imorgon ?

     • Jess

      Ja det är tufft o plugga distans. Man måste ha bra självdisciplin ?. Som jag inte har ?. Men vill man ngt så kommer det gå bra. Tror många är nervösa inför morgondagen ?.

 • Jannica

  Hej! Är det någon som vet om det är vanligt att folk uteblir från uppropet? Har ett lågt reservnummer och hoppas på tur i Tranås på måndag! 😀

 • Emilie

  Jag kommer att sluta på reserv 1, så surt!! Imorgon är sista dagen jag har chans att komma in och det kommer nog inte vara någon som tackar nej. Bläääää:( 😉 jaja får helt enkelt söka igen.. lycka till alla som kommit in:)

   • Emilie

    Nej dom kommer inte ta in reserver efter den 13:e även om folk inte kommer på uppropet, har redan frågat 🙁 åhhhh! Kan inte nån bara hoppa av innan imorgon 😉

    • Emilie

     Dom har tagit in några elever för mycket. Säkert för att dom redan vet att det brukar vara några som inte dyker upp. Men men jag håller tummarna att någon säger nej till sin plats imorgon 🙂

  • Tunde Johansson

   Hej Emilie! Jag kom in på Tandsköterskeutb. 2 ställen så jag kommer läsa i Oskarshamn, jag ringer imorgon till Tranås skola o meddela de att jag kommer inte läsa hos de. Hoppas att det inte är för sent . Håller tummarna för dig!

   • Emilie

    Åh vad snällt av dig men jag har sökt Lindesberg. Men kanske någon som kommit in i lindesberg kommer in i Tranås då och hellre vill gå där. Får hoppas det ?

 • Linda

  Hej! Du får betyg på alla kurserna dock kan man endast få godkänd förutom på tentamen då man kan få högst vg om man gör en hemtentamen efter prov tillfället?

 • samira

  Hej alla som ska plugga distans på TUC i Tranås. Jag vill veta om någon vill dela rum med mig på Hotel Åberg 16/01- 18/01? Dubbelrum med frukost 850 kr.dag, 425 kr./pers dag.
  Hoppas hör av er snart 🙂

  Hälsingar Samira

 • D

  Bara i Borås, Göteborg och udevalla så grävs histora och samhäll… rikrigt irriterande jag har läst alla förutom historan halva delen eftersom historia 1b är i två delar som 1a1+ 1a2 och jag har bara läst 1a1..så rörigt-.-

  Tråkigt för dig!:/ hoppas det går bra i höst för dig, ska också söka in även om jag inte läst historan halva delen.. lycko er andra som inte bor i värstes Götaland!

  • Emma

   Jag är ledsen men jag kollade runt igår angående behörighet men jag kunde inte hitta något om att historia skulle vara ett krav….