Allmänt

Få vara någon helt annan

När man jobbar med vård så är man hela tiden för någon annan. Man sätter andra främst och skulpterar sin person utefter andras behov. Så ska det ju vara med, det är ens uppgift. Men det kan klart bli påfrestande. Särskilt när man även fått barn upplever jag, då fortsätter det där att vara för andra när man kommer hem. Därför är det så skönt, och kanske viktigt, att få vara någon helt annan på helgen!

Jag älskar maskerader och temafester! Just det där, att verkligen till 100% få slippa ifrån vardagen. Vara ett alter-ego och få hitta på en persona som är långt ifrån vardags-jaget. Jag har ofta märkt att många slappnar av mer då. Folk som inte känner varandra har lättare att prata med varandra. Man blir inte bedömd efter de vanliga yttre attributen, är alla utklädda är alla på något vis mer likställda. Man kan också skylla ett excentriskt beteende på sin maskeradkostym! Perfekt. 😉

Annons

Förr var helgerna alltid öronmärkta till att få vara bara jag så långt ifrån yrkesjaget som möjligt. Nu när jag har barn blir de tillfällena mer sällsynta och man rycker tag i dem med full kraft då de svävar förbi. Att få vara ett ansvarslöst ego ett tag är faktiskt av största vikt. För dagen efter är mitt ansvarsfulla jag så mycket bättre, trevligare och livfullare.

1920's party Miss String Fling
En lättsam skön dam som gärna dansar Charleston natten lång… eller en kallblodig lönnmörderska med dolt vapen?

 

I lördags försvann jag, istället smög Miss String Fling ut i nattens mörker för att hänge sig åt 1920-talets förbjudna drycker och nöjen på svartklubben Speak Easy Club någonstans i bygden. Efter att ha uppgett lösenord fick jag spela, dansa och frottera mg med likasinnade otroligt snygga skurkar och gangsters från dåtiden. Skurkar och gangsters är såklart de bästa när man är på vardagsflykt.

Väggarna pryddes av allas förbrytarfotografier, ingen skulle känna sig säker! Miss String Fling fastnade på kortet och ni ska vara glada att det inte är hon som kommer till tandläkarmottagningen med sin pianotråd gömd i fickan….

1920's party Miss String Fling

Min kära far, som var barnvakt, tyckte att det var lite synd med all den tid för att göra mig iordning för bara två timmar på festen. Men nej då, det är ju halva nöjet!

Hur gör ni för att släppa vardagen? Men främst, vilken sorts temafest vill ni helst ha och hur klär ni er till den?! 😀

 

 

3 kommentarer

 1. Heej! 🙂
  Tänkte fråga dig om du skulle vilja beskriva vad som är skillnaden mellan tandsköterskans arbetsuppgifter och tandhygienistens arbetsuppgifter?
  Tror du på att tandsköterskayrket är påväg att dö ut?
  Jag velar så mycket fram och tillbaka mellan dessa yrken och det skulle vara kul att få ett bredare perspektiv av någon som är inom yrket!
  Vad ser du som för och nackdelar med dessa yrken? (om du nu kan det, eftersom du inte är tandhygienist, kanske det är svårt, men tänker att du kanske vet på ett ungefär hur dina kollegor arbetar, kanske du vet lite)

  1. Hej!
   Nej, tror absolut inte att tandsköterskeyrket håller på att dö ut. Däremot kommer det antagligen genomgå en rad förändringar, som fler kliniska arbetsuppgifter, mer delegerat arbete osv.
   Jag har skrivit om skillnaden mellan hyg/tsk förut men hittar inte det nu, hmm… Ska se om jag hinner skriva ett inlägg om det snart. Dock är jag väl inte helt rätt person att fråga då jag aldrig haft en renodlad hygienist som kollega. Det har varit jag och tandläkaren, och senare en tsk till på kliniken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!