AllmäntMin arbetsvardag

Jobbet och framtiden som tandsköterska

Det är semester, jag tänker på jobbet och det känns kul!

Jag funderar på vad jag vill med framtiden, hur jag vill ha min jobbsituation och hur jag ska få det så. Brukar ni tänka på sådant, eller är det ”jobba på” som gäller? Vi är så olika där, efter utbildningen tyckte jag det var så skönt att bara jobba på och inte tänka ett dugg framåt.

Nu vill jag inte bara jobba på. Jag tycker om arbetsvardagen, att veta vad jag har framför mig och få hugga i med det. T ex att sitta på skolbänken är döden för mig, eller att inte ha varken eller. Men jag vill kunna påverka min arbetsvardag, utveckla den och göra något som känns riktigt bra. Jag tror inte att någon kommer slänga det i knät på mig. Det är upp till mig att ta vad jag vill ha. Eller vad säger ni?

Annons

Det är inte alls så att jag ledsnat på tandsöterskeriet, jag älskar att vara tandsköterska! I framtidstänket ingår att fundera över hur vi på jobbet ska få en toppenhöst med nöjda patienter och medarbetare. Små eller stora förändringar. Men det finns fler spännande dörrar och här sitter jag nu och snör på mig stålhättekängorna för att sparka upp dem också. Varför då? Varför inte! När det glöder i själen vill jag nära den till en brand för det jag tror på och vill uppnå. Det kan kosta ganska mycket men så länge jag står upp i mina kängor får de bli hur skitiga som helst. Men hur mycket orkar man?

Anslagstavla planering
Tidigare har jag varit sjukt ostrukturerad, på sin höjd skrivit upp viktiga deadlines i almanackan. Jobbar på en förändring med minneslappar på en stor tavla i mitt arbetsrum hemma. Har ni bra tips på hur jag ska organisera mig och allting så det inte blir så mycket kaos i lilla livet? Kalendern med påminnelser i mobilen funkar dåligt då jag klickar bort dem och lägger undan mobilen hemma. (Suddiga lappar är hemliga lappar.)

Nu ser jag fram emot en höst då jag kommer:

 • jobba fyra dagar i veckan på kliniken
 • satsa på bloggen
 • fortsätta skriva krönikor hos Dental24.se
 • ha min spalt i Tandsköterskeförbundets tidning
 • hålla föreläsning
 • förhoppningsvis ordna picknick igen för oss tandsköterskor i Gbg

SÅ roligt att jag nästan sprängs! Men ska sanningen fram så var våren riktigt jävla tuff och det mal i huvudet nu. Sitter som bäst och försöker styra upp mig själv för att min båt inte ska krossas. Innan jag blev gravid var bloggen lätt att underhålla, det var bara jag jag jag. Äsch, skriva lite och posta bilder är la inget. Trodde jag också en gång. När jag började jobba efter föräldraledigheten i våras, fick lång resväg och plötsligt hade en liten familj, insåg jag hur galet mycket tid en blogg tar. Du behöver glöd och energi när du skriver (vem vill annars läsa), fota, redigera, fixa design och uppdatera bloggverktygen med mycket mera smått och gott. När bloggen kraschade ägnade jag och min man en hel fredagskväll åt det istället för myset i soffan. Nu sitter jag och planerar att flytta hela skiten till en ny plattform så det ska bli enklare och bättre och det lär ta en helgs arbete i anspråk. I våras gick jag verkligen på knäna ett tag, det susade ofta i huvudet av yrsel när jag satte mig att skriva. Kanske knasigt att jag fortsätter… BUT OH, I LOVE IT!

 

Min dröm för framtiden är att kunna jobba deltid kliniskt som tandsköterska och resten med bloggen och allt den kan generera runt omkring. Ditåt skola jag sträva. Hur ser din drömframtid ut? 🙂

Även om det inte blir som jag önskar, eller om jag helt ändrar mig, så känns det otroligt viktigt att få drömma och bygga mäktiga luftskepp. Glöm aldrig det.

Swedental studentlounge
Jag delar ut peppiga pins till tandsköterskor i student loungen på Swedental 2015, och är galet pepp över att få vara en av talarna!

2 kommentarer

 1. Dina framtidstankar låter härliga och vettiga 🙂 Klokt att se bloggen som något mer än ”fritidssysselsättning” när den tar såpass mycket energi och tid.
  Ska du dessutom hålla föreläsning? Spännande!
  Lycka till med allt 🙂 och kom ihåg att andas och varva ner, att gå på knäna hoppas jag att du slipper :$ styrkekram från mig 🙂

  1. Åh, tack för dina ord! 😀
   Jajemän, jag är bokad för föreläsning på en tandsköterskeutbildning i höst. Ska bli så himla roligt! Var och vilken avslöjar jag inte riktigt än. ^_^

   KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!