BarntandvårdMin arbetsvardag

Dotter hos tandläkaren

Att få de där sista minuterna med sitt kaffe efter lunchen är ganska heligt. Patienten ringer på dörren och vi låser upp dörren från fikarummet. Vi vet ju vem det är och de flesta sätter sig hemtamt i väntrummet med en portion skvaller. När man då istället hör steg genom korridoren som närmar sig fikarummet och hotar ens seans med kaffekoppen vill man såklart hälla kaffet över huvudet och vråla. Men när jag sitter med koppen halvt tippad över huvudet och andan nere i magen så får jag se två huvuden kika fram som är de bästa huvuden jag vet! Där står min man med vår lilla dotter och det blir inget vrål utan ett glädjetjut. 😀

Dotter hos tandläkaren

Annons

Tänk om alla patienter var så här goa och glada i stolen. Fast det förstås, hon slapp både nålar och borr. Den sura minen spar hon till sina föräldrar när tänderna ska borstas hemma. Just nu är det inte poppis att få tänderna borstade. Jag lurar henne genom att låta henne hålla sin hårborste och en färgglad tandkrämstub, på så vis har hon händerna upptagna och kan inte dra bort mina. Muhahahha! Men ibland fattar hon knepet och då har vi cat fight tills de små bissingarna är borstade.

Dotter hos tandläkaren

Nu är hon 10 månader och vilken skillnad från förra besöket i stolen som knappast var poppis och mest såg ut så här:

tandlakarstolen-c

Haha inte lätt med en tandsköterska till mor, hopp i behandlingsstolen bara, med eller utan tänder! Denna bilden är från inlägget ”Bebis på jobbet” i höstas.

Apropå att blogga och ha med bilder på sina barn i det offentliga, det är något jag funderat jättemycket över. Är högst skeptisk till föräldrar som pumpar ut sina barns uppväxter på Facebook och andra ställen och inte verkar reflektera över de bilder de väljer ut för fem öre. Alltså jag förstår ju det här med att vilja visa upp det finaste i hela ens värld som man med rätta är grymt stolt över, självklart! Men det gäller väl att förstå att barnen i fråga kanske inte är lika stolta och nöjda efter ett par år. Det är ju deras person vi ställer ut till allmänt förfogande. Jag väljer ut bilder som enligt mig är passande och fina, och har bestämt att den dagen min dotter säger att hon inte vill synas på bloggen eller min Facebook så plockar jag ner varendaste bild. Hur resonerar ni andra föräldrar kring detta? Viktig sak att diskutera med varandra!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!