Allmänt

Fotograf på Kliniken Hörntanden i Göteborg

Jag har varit på besök på Hörntanden, en liten fin tandvårdsklinik i Göteborg. Den ligger bara en spårvagnshållplats från kliniken där jag började min bana som tandsköterska. Då den kliniken nu är stängd så går många av mina gamla patienter nu här på Hörntanden!

Här jobbar min kompis och tandsköterskan Malin Vågsvall och jag kom för att fotografera henne och resten av teamet. Men innan jag trycker upp kameran i ansiktet på någon vill jag få en känsla för vilka personerna är. Att bara swooscha in, bränna av ett gäng bilder och sedan snabbt skynda för att göra jobbet klart hemma framför datorn vägrar jag. Då får du kanske finfina kort på personal, anställda eller ansikten bakom namnen på anställningsavtalen. Jag vill ha fotografier på människorna. Är ni med på skillnaden? 🙂

Annons
Tandläkare Eyal, tandsköterska Naz och tandsköterska Malin på tandläkarkliniken Hörntanden på Marklandsgatan, Göteborg. Foto Johanna Ene 2020.
Tandläkare Eyal, tandsköterska Naz och tandsköterska Malin.

Mitt hjärta slår helt klart fortfarande för den lilla kliniken, där allt är nära både till hands och människor emellan. På Hörntanden möttes jag direkt av värmen från de som arbetar här; tandläkaren Eyal, tandsköterskan Naz och så tandsköterskan Malin. Jag blev snabbt inbjuden att luncha med dem och direkt flöt våra samtal obehindrat. Sådant älskar jag, när den där avslappnade känslan bara finns.

Tandsköterska Naz och tandsköterska Malin på tandläkarkliniken Hörntanden på Marklandsgatan, Göteborg. Foto Johanna Ene 2020.

Good vibes!

Tandläkare Eyal, tandsköterska Naz och tandsköterska Malin på tandläkarkliniken Hörntanden på Marklandsgatan, Göteborg. Foto Johanna Ene 2020.

Gött häng med gött gäng.

Tandsköterska Naz och tandsköterska Malin på tandläkarkliniken Hörntanden på Marklandsgatan, Göteborg. Foto Johanna Ene 2020.

Dental assistants rock!

Före mitt besök tittade jag på bilderna på deras hemsida. Naz och Eyal hade jag inte träffat tidigare, och det är alltid spännande att se om bilden av en person man fått från ett foto stämmer med verkligheten. Särskilt Naz var jag nyfiken på, då hon gav ett intryck av att vara ganska bestämd och lite distanserad på fotona. Lite som om det var hon som var chefen egentligen. (Är väl alltid tandsköterskan som är den egentligen chefen under ytan…? Hehe.) När jag träffade henne i verkligheten fick jag en helt ny bild; här var en varm, glad person med nära till skratt och som var lätt att prata med. DET ville jag få fram i mina bilder. Lyckades jag? Jag tycker det. 🙂

Malin och jag lärde känna varandra för 1-2 år sedan, när hon gick tandsköterskeutbildningen. Vi har alltså inte känt varandra särskilt länge, men märkligt nog kommer ingen av oss ihåg när eller hur vi träffades första gången. Känns helt självklart att vi känner varandra bara, vilket är fint! Att ha vänner runt om i branschen gör att yrkestillvaron känns trygg, man har alltid någon att vända sig till. Ibland är det också skönt att ha stöd i någon som inte är på samma arbetsplats som man själv. Därför är det viktigt att vi krokar arm över klinikgränserna.

Malin, jag och tandsköterskan Hanna ordnade en tandskötersketräff i Borås förra sommaren, läs om den här!

Tandsköterska Malin på tandläkarkliniken Hörntanden på Marklandsgatan, Göteborg. Foto Johanna Ene 2020.

Hörntanden på Marklandsgatan i Göteborg har relativt nyligen tagit över lokalen efter en pensionerad tandläkare. Ny drift men med erfaren tandvårdspersonal. Jag var aldrig där när förra tandläkaren drev det, trots att jag jobbade så nära, men förstår att de har gjort en rejäl uppfräschning av lokalerna. Ljust och välordnat med ett jättefint väntrum. Jag tycker just väntrum är superviktiga, det är ju där allt börjar. Behandlingsrummen är minimalistiskt inredda med rena ytor, en dröm att rengöra helt enkelt (haha bara sådana aspekter man kollar efter som tandsköterska?)!

Modell av mänskligt kranium.

Eyal och Naz jobbade tidigare på Folktandvården där jag var på anställningsintervju för ett par år sedan, så de hade redan då hört om mig. (Oh hjälp….) Men det är en viktig sak att ha i åtanke; tandvården är en liten bransch där ingen kommer undan. Så det är bara att hålla tummarna att det var bra saker de hörde, haha! Därmed sänder jag ut en tanke om att vi alltid ska fundera ett extra varv över hur vi beter oss, det kommer tillbaka till oss för cirkeln sluts rätt snabbt inom tandvården. Hmmm… tar mig en funderare här… 🙂

Tandsköterska Malin på Hörntanden, Göteborg.
Malin och jag! Bild från min Instagram.

Tack för senast Hörntanden, vi ses igen hoppas jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!