Profylax Recensioner

Recension av Oral-B Pro-Expert tandkräm

För ett par veckor sedan kom en låda tandkräm på posten till mottagningen. Det var Oral-B som ville sprida sina frön till oss och våra patienter. Små frö-tuber med nya tandkrämen ”Oral-B Pro-Expert”.

Allting går att sälja med mördande reklam

Reklamen för denna dundertandkräm har gått varm på TV och de lovar skydd för hela åtta olika områden som tandläkare kollar mest! Detta informeras man om såväl i reklamen som på själva tuben. Fantastiskt, klart jag vill ha en sådan tandkräm.

Oral-B Pro-Expert tandkräm.

Jag har provat tandkrämen vid tre skilda tillfällen. Doft och smak är väldigt stark, nästan så det sticker i både näsa och mun. För starkt för mig, men där är ju smaken väldigt olika hos oss alla. När jag borstade med den kändes det verkligen att den ”tog”. Vilka bakterier som än härjade på mina tänder så måste de verkligen dött. Det är ju väl, kan man tycka, men även goda bakterier lär ha strukit med så som det kändes. Sådana har vi ju också många av i munnen härligt nog.

Efter en stund började det kännas lite annorlunda i munnen. Jag kände små ilningar i vissa tänder när jag andades in som jag inte har annars. Men det som för mig var oroväckande var att huden under tungan började luckras upp.

När jag kände med tungan kunde jag få små hudbitar att lossna.

Det var inte extremt men något liknande har jag aldrig upplevt och det kändes inte bra. Exakt samma symptom upprepades efter varje användning av tandkrämen. Det gick ett flertal dagar mellan varje test så jag känner mig ganska säker på att det var tandkrämen som orsakade besvären, som gick över under dagen och sedan försvann helt. Det jag beskriver kallas epitelavstötning och betyder att yttre cellskiktet av huden lossnar. Det är inte farligt, dock obehagligt och utan poäng.

Min man provade också tandkrämen och fick liknande symptom som jag, plus sveda i munnen.

Vi fungerar alla olika och reagerar inte likadant på en produkt, det här är min erfarenhet av produkten. Dock har jag läst och hört av andra som upplevt obehag av ”Oral-B Pro-Expert”. Jag kan inte rekommendera den.

Betyg på Oral-b Pro-Expert tandkräm

Betyg: 1 av 5.

Men pssst…. släng inte tandkrämen! Den är utmärkt till att göra rent handfat med. Gnugga med en disksvamp eller trasa så får du bort beläggningar och ingrodd skit. 

Har du testat denna tandkräm så berätta gärna vad du tycker.

Oral-B Pro-Expert tandkräm. Foto Johanna Ene.

201 Comments

 • Reply
  Lena Palm
  13 juni, 2021 at 21:44

  Absolut FASANSFULL tandkräm, i alla för min del. Jag fick massor av så kallade afte-blåsor i munnen. Ser ut som små vita ovala blåsor och de svider något gräsligt. Man blir så öm i munnen att det inte går att vare sig dricka eller äta. Det svider som om man fått saltsyra i munnen.

  Dessa symptom dök upp direkt i samband med användandet av Oral B och blev bättre när jag slutade.

  Den tandkrämen ska ni se upp med för jag har hört att många reagerar på liknande sätt.
  Är den verkligen godkänd som konsumentprodukt?

  Den absolut bästa tandkrämen mot känslig munhåla är Zendium !!! ZENDUIUM lägg det på minnet.

  • Reply
   Johanna
   17 juni, 2021 at 17:21

   Zendium rekommenderas ofta till de som får blåsor i munnen av olika slag. :) För att påverka marknaden vad gäller produkter så måste man vända sig till producenten med sina synpunkter, om de ska ha någon verkan. Det gjorde jag när dett ainlägg skrevs. Gör så du med. Såklart viktigt att de får veta från fler. Ha en fin dag. :)

 • Reply
  Björn Johansson
  10 februari, 2021 at 11:02

  Intressant. Har använt ORAL B Gum and Enamel Repair i några veckor och tänderna har aldrig känts så rena men tungan känns som den blivit överkörd av en buss.
  Björn

  • Reply
   Johanna
   12 februari, 2021 at 15:58

   Rent är bra! Men bussar är väl stora och brutala för att köra runt i munnen. : )

 • Reply
  Daniel
  13 november, 2020 at 12:15

  Känner mig så dum nu! Jag har i flera år undrat varför insidan av mina läppar lossnar och fastnar i tänderna, och aldrig tänkt tanken att det är TANDKRÄMEN det beror på. Herregud så dumt att jag inte provat en annan tandkräm, jag fick ju denna på rekommendation en gång i tiden och alltid bara förutsatt att den är bra. Ska genast prova att byta. Tack för info.

  • Reply
   Johanna
   13 november, 2020 at 17:10

   Inte är du dum, ofta blir vi väl lite blinda för lösningen som kanske ligger närmst? Som när man går runt och letar efter mobilen samtidigt som man pratar i den! :D Byt till annan fluortandkräm. Men skulle det inte hjälpa bör du uppsöka tandvården.

 • Reply
  Kristina
  13 maj, 2020 at 20:20

  Googlade ”tappar skinn i munnen” då kom detta upp. Tack här fick jag svar på varför jag ömsar skinn i munnen. Jag har använt denna tandkräm i ca. 1 vecka men nu åker den i papperskorgen.

  • Reply
   Diana
   26 juli, 2020 at 02:53

   Köpte och provade. Kändes direkt fel i munnen… löddrade massor och blev svullen. Vid sköljning lossnade hud inifrån… Muntorrhet medföljer. Har aldrig känt mig så torr i munnen någonsin!!! Fruktansvärt obehagligt och framgår ingenstans att detta är biverkningar av tandkrämen….Varför är denna produkt fortsatt laglig att marknadsföra i butiker som Coop, Hemköp, Willys och apotek?!

  • Reply
   Gullan
   3 mars, 2021 at 09:11

   Samma här! Huden på insidan av läpparna lossnar. Tog en bomullstops och petade lite på insidan av läpparna. Fick loss massor av vit seg hud på topsen. Ser riktigt läskigt ut. Undrade om jag blivit sjuk på något sätt? Gogglade och kom hit. Har använt Oral B tandkräm några dagar. Använder Colgate sensitive i vanliga fall. Tacksam för att ni skriver om detta här!

 • Reply
  Eva Ericsson
  6 augusti, 2019 at 09:32

  Samtliga tandkrämer som innehåller whitening effekt så släpper det stora flak av slemhinnan i munnen, ofta flera dagar efter. Har provat vid flertal tillfällen och samma sak. Har även hänt att jag av misstag använt tandkräm med whitening och då har samma sak inträffat. Så något konstigt måste det vara i detta.

  • Reply
   Erika
   12 februari, 2020 at 16:46

   Jag har aldrig använt flourtandkräm och nästan aldrig haft hål. Men en dag prövade jag Sensodyn original och fick fruktansvärda ilningar i hela munnen. Det tog ett år innan det gick över helt. Detta apropå otäcka tandkrämer.

   • Reply
    Johanna
    14 februari, 2020 at 13:06

    Hej Erika!
    Usch så obehagligt det låter. :( Som yrkesverksam tycker jag dock det låter ganska otroligt att tandkrämen skulle vara boven i ditt fall, klart man kan vara känslig men är det en produkt som orsakar problemen brukar de försvinna rätt så fort när man slutat använda produkten. Med fort menar jag efter ca 1 v. Jag vet såklart inte, det gör du bäst själv, men låter som om det vore klokt att se så det inte är något annat som ställer till dessa besvär. Kram! <3

 • Reply
  Therese
  29 april, 2019 at 17:06

  Hej, har inte provat den tandkrämen men kan meddela att jag provat en annan SENSODYNE RAPID RELIEF, och jag blev rejält svullen i munnen, läppar, tunga, vävnader under tungan. Fruktansvärt! Fick åka in till akuten och får vård :( Helt oacceptabelt, och produkter heter ”Relief” vilket skämt. Så man undrar ju vad det är skit i vissa tandkrämer!! Mvh Therese

  • Reply
   Johanna
   1 maj, 2019 at 13:57

   När jag väljer tandkräm väljer jag oftast de som funnits med länge och är väl beprövade. T ex gillar jag Sensodyne, men använder endast Sensodyne Original, inga av de nya. För mig känns det tryggt. Det är oftast de här nya som ställer till det med ingredienser vi inte har koll på. Back to basic! :)

  • Reply
   T
   6 maj, 2019 at 22:39

   Samma med mig! Har använt den i ett par dagar nu och är helt förstörd i munnen. Är sårig på insidan av underläppen, tungspetsen är helt skinnflådd och under tungan ska vi inte ens prata om, säger bara AJ! Vilken hjälp fick du på akuten?

  • Reply
   Ida
   28 januari, 2021 at 11:32

   Jag hamnade på det här inlägget efter att jag googlat ”ont i munnen av tandkräm” av just rapid relief. Kan heller inte använda Oral-B varianten. AJ!

   • Reply
    Johanna
    29 januari, 2021 at 07:31

    Välj en mild och snäll tandkräm, kan rekommendera Proxidents Folktandkräm. Tillverkad i Sverige i samarbete med tandläkarprofessorer och är nu också miljömärkt. :D Jag använder den + Sensodyne Original, som är gammal och beprövad. Hoppas det ger sig!

 • Reply
  Malin
  8 april, 2019 at 11:08

  Jag har efter varje tandborstning med oral b ”ömsat skinn” i munnen. Liksom slemmigt skinn som går att dra bort, så äckligt! Dessutom har jag märkt att jag blöder i munnen varje morgon, kanske har att göra med tandkrämen också!!?

  • Reply
   Johanna
   8 april, 2019 at 18:59

   Den tandkrämen är däremot jättebra för att göra rent handfat. Ta lite på en svamp eller hushållspapper och gnugga. Skölj med vatten. Missfärgningar och beläggningar försvinner! För många av oss är den väl stark för munnen. :)

   Att det blöder från tandköttet beror på inflammation. Låter inte troligt att det kommer från just tandkrämen, men jag kan inte svara på det. Var noga med att rengöra mellan tänderna med tandtråd, tandstickor eller vad du nu föredrar. Helst varje dag. Fråga din tandvårdspersonal om råd när du träffar dem! :)

 • Reply
  Ben Nilsson
  5 januari, 2019 at 04:22

  Fick inrådan av tandläkare att använda CORSODYL 1% efter jag fick besvär med inflammation i en visdomstand. Första gången hjälpte det, köpte så en gång till när inflammationen kom tillbaka nu innan Jul. Men i år smakade inte Julmaten något! Gravad lax som jag älskar så mycket blev osmakligt. Inte heller godiset, chokladen ”smakade något.” Nu först ikväll går det upp för mig att ”det kanske är tandkrämen” som förorsakat mitt lidande i Jul? efter jag nu ikväll borstade rikligt med tandkrämen och sedan åt nattmat som inte smakade något..?igen! Kom ihåg att jag läste något om det förut att den tar bort alla bakterier munnen och så även smaken(?)

  Har också provat Oral B med obehaglig upplevelse som följd. Hud som lossnat men även att det började ILA i tänderna. Slutade således med ”Shakiras” mirakel tandkräm?

  En fråga till fler jordbor som är i behov av hälsa och välbefinnande: Hur kan en Tv reklam få så stor inverkan och påverkan på Oss, fastän de i många fall, bara är en stor välfinansierad bluff?! Vare sig det är spel eller produkt reklam.
  Tack för ordet!?

  • Reply
   Johanna
   5 januari, 2019 at 08:10

   Hej Ben!

   Corsodyl ska endast användas korta perioder då man har problem, så som en inflammation i tandkött t ex. Helst också bara på det problematiska stället, alltså inte i hela munnen om det inte är nödvändigt. Om du får återkommande problem av visdomstanden är det nog skönare att bli av med den helt. Men det är såklart en fråga du och din tandläkare ska tala om. :) Ett tips är att använda en speciell väldigt tunn tandborste för att komma åt visdomstanden med Corsodyl. Finns på apotek. Som sagt, Corsodyl är inget du normalt ska använda till dagligt bruk. Det är starkt och endast avsett för speciella ändamål under kort behandling.

   Apropå reklam… minns du den gamla låten ”Allting går att svälja med mördande reklam! (Även lagom söt konserverad gröt…)”? Så är det. Vi är väldigt mottagliga för sådana budskap, särskilt när produkterna presenteras av branschfolk som vi normalt sett litar på. Sen betyder ju inte reklam att en produkt alltid är dålig för att det är en välfinansierad kampanj. Det gäller väl att som alltid, ha huvudet med sig. Men då utbudet är så enormt idag tror jag att vi gärna väljer de produkter vi känner till. Då blir det de som hjärnan redan känner till, som vi är matade med från reklam. :) Tror inte vi har så mkt att säga till om ibland i kampen med vår kära hjärna, haha.

   Apropå tandkräm, jag brukar välja gamla välbeprövade som funnits länge, eller de som inte har en enormt lång innehållsförteckning. Folktandkräm är ett vettigt alternativ då den är framtagen av tandläkare och professorer här i Sverige (Göteborg) med tanke på att vara snälla mot oss och ha så få ingredienser som möjligt.

   Tack för dina ord, det var ett nöje att skriva svar! :)
   Bästa Hälsningar

 • Reply
  Caroline
  19 december, 2018 at 22:54

  Är så glad att jag hittade denna information om Oral-b tandkrämen (har använt Oral- b pro Gum & emalj).
  Har använt den i ca 2 veckor innan jag förstod att det var den som orsakade så stora problem med mkt vitt segt ”slem” efter tandborstning (jag som tom. oftast borstar 3gr/dag).
  Har även fått viss irriterande känsla i gommen samt några små blåsor i ena kinden. Hela munnen känns i obalans. Ska verkligen höra av mig till företaget.

  • Reply
   Johanna
   21 december, 2018 at 17:31

   Oj, det låter otäckt! Bra att du återkopplar till företaget. På så vis finns chans till förändring. Men var noga med att se så att dina besvär faktiskt försvinner då du slutat med tandkrämen! Annars är det viktigt att du kontaktar din tandläkare omedelbart.

   • Reply
    Sasa Babic
    28 januari, 2021 at 17:30

    Hej, Jag fick samma besvär. Trodde att det för att jag bytt tandkräm och att det blir bättre efter några dagar men det blir bara värre.

    • Reply
     Johanna
     29 januari, 2021 at 07:29

     Man ska inte lida av produkter som används på/i kroppen, släng skiten. :)

 • Reply
  Linn
  8 december, 2018 at 00:46

  Hej! Använder exakt samma tandkräm o har fått samma besvär :/

 • Reply
  Isabelle
  5 september, 2018 at 21:31

  Använt denna tandkräm till och från. De senaste gångerna har jag fått uppsvullen läpp, blåsor på tungan, salivkörtlarna är svullna och skavda. När man tror att den ska vara snäll och skyddande så gör den att man får väldigt ont och obehag istället! Första gången visste jag inte hur mycket min tunga skulle svullna så blev väldigt orolig….

  • Reply
   Johanna
   7 september, 2018 at 12:02

   Jag hoppas verkligen det gick över och att du är säker på att det faktiskt var tandkrämen? Så att det inte är något annat du missar, menar jag. Hoppas det ordnat sig!

 • Reply
  Clara
  3 september, 2018 at 01:19

  Tack för detta inlägg!!! Jag har haft vitt trådigt slem som kommit från insidan av munnen flera dagar och varit väldigt orolig, men bu förstår jag att det är på grund av att jag ju hade bytt till oral bs tandkräm. Fy! Tack!

 • Reply
  Agneta Wiström
  2 augusti, 2018 at 00:58

  Hemsk upplevelse av oral-B tandkräm. Fullt med blåsor i munhålan, kunde dra bort hela slemhinnan. Kunde varken äta eller dricka utan smärta under tiden jag använde tandkrämen. Kan inte förstå varför tandkrämen ens finns på marknaden? Tandkräm ska vara funktionell och snäll! Så besviken och rädd på resultatet.

  • Reply
   Johanna
   2 augusti, 2018 at 11:28

   Nej, den känns högst tveksam för mig med. Trots allt har jag pratat med människor som tycker om den. Men ja ändå… känns konstigt med en produkt som så många reagerar kraftigt på. Men antar att för få faktiskt kontaktar tillverkaren eller på annat sätt säger ifrån så det märks.

   • Reply
    Susanne Petersson
    21 september, 2018 at 19:41

    Både jag och min man har provat tandkrämen. Jag föredrar andra sorter men har inte fått några besvär av den.
    Min man däremot fick besvär redan första gången han provade. Slemhinnan lossnade i flagor i munnen, och han hade en allmän obehagskänsla i munnen. Lustigt att den får säljas…

    • Reply
     Johanna
     22 september, 2018 at 21:53

     Ja, det verkar vara stora skillnader på hur man reagerar på den. Aldrig stött på en produkt som ger dessa besvär för vissa och som inte görs om på något sätt. När jag talade med en företrädare för Oral-B tyckte de inte att det fanns några problem. Snarare handhavandefel hos de som använder produkten (som att jag inte sköljde munnen efteråt etc. Dock alltid lärt mig att man inte ska skölja bort tandkrämen pga att fluoret ska gotta in sig med tänderna.)

     • Susanne Petersson
      22 september, 2018 at 21:58

      Ja precis, känns helt fel att skölja munnen noggrant efter tandborstning. Och står det tydligt någonstans att man måste göra det, att det annars är risk för olika biverkningar?? För det är ju inte självklart för alla… ???

 • Reply
  Johan
  24 maj, 2018 at 00:06

  Har under en veckas tid haft enorma problem i munnen och befarat det värsta. Borstat tänderna och morgonen efter är läpparna svullna. Första jag märkte var att det kändes som en brännskada på tungan. När jag vaknande dagen efter hade huden under tungan fläkts upp. Såg helt sjukt ut. Någon dag senare la jag märke till oändligt många blåsor på hela tungan.

  Har googlat som besatt efter folk med liknande symtom och hamnade här. Mycket stämmer överens med det som skrivs. Har inte kunnat äta på 3 dagar.

  Tandkrämen jag använt är Sensodyne rapid relief. Den ligger numera i soporna. Och jag hoppas nu att min mun ska läka.

  • Reply
   Johanna
   24 maj, 2018 at 15:58

   Hej Johan! Det låter helt vidrigt det du beskriver, fy farao. Men ska jag vara ärlig tycker jag inte att symptomen du beskriver låter som reaktion på en tandkräm, de är väl aggressiva. Tänker spontant allergisk reaktion. Det kan säkert utlösas av en tandkräm i och för säg, men har aldrig hört talas om det på detta vis. Jag tycker du ska ringa din tandläkare för en akuttid omedelbart faktiskt!

   • Reply
    Annelie
    14 september, 2018 at 07:00

    jag har oxå gått över till sensodyne rapid relif och hela tiden har tandköttet känts som jag druckit för varmt te, sen en vecka tillbaka är läpparna svullna, först uppfattade jag bara att själva skinnet på läpparna kändes tunt och ovanligt slätt, två dagar senare insåg jag att hela över läppen faktiskt var tjockare än vanligt, nu idag ser jag ut som en läppförstoring som gått fel, båda läpparna är tjocka ömma och spänner väldigt, det pirrar o sticker i hela munnen. Jag har använt tandkrämen i drygt en månad men nu åker den ut!

    • Reply
     Johanna
     14 september, 2018 at 11:59

     Hujedamig! :( Men bara du kollar upp så det inte är något annat du reagerat mot. Är du säker tycker jag du ska kontakta Oral-B och berätta.

 • Reply
  Malin Sjöstedt
  17 maj, 2018 at 06:14

  Jag reagerar kraftigt på oral b tandkräm, dag 1 svullnar de stora salivkörtlarna under tungan och dag 2 lossnar slemhinnan i vita sjok..oral b har inte visat intresse för detta eftersom jag slängde mig på luren med detsamma, men de visste inget…

  • Reply
   Johanna
   17 maj, 2018 at 16:42

   Blir väldigt intresserad av ditt samtal med dem, menar du att de inte visste något om att tandkrämen kunde ge dessa problem? Eller att de inte visste varför den ger problemen?

 • Reply
  Stina
  2 maj, 2018 at 15:28

  Jag får EXAKT samma! Lossnar en massa skin i munnen efter jag borstar med denna tandkrämen som jag bara kan dra bort..

 • Reply
  Eva
  28 april, 2018 at 23:23

  Så glad att jag hittade detta som en bekräftelse på vad jag nyss har börjat förstå. Jag är nu helt skinnflådd i hela munnen efter att under någon veckas tid ha använt Oral-B Pro Expert. Förstod tyvärr inte i tid att mina besvär som torrhet, sveda och lösa skinnflagor i munnen berodde på tandkrämen eftersom min man inte fick några problem så jag fortsatte använda den tills det helt enkelt inte gick längre p.g.a smärta och blödningar. Nu använder jag en vanlig tandkräm igen och hoppas att min mun ska läka snart.

  • Reply
   Johanna
   29 april, 2018 at 21:06

   Usch så obehagligt! Jag hoppas du kommer tillrätta med problemen. Om det inte försvinner så ring din tandläkare direkt! Kram!

 • Reply
  Ann-Sofie
  16 april, 2018 at 22:07

  Hej
  Svidande blåsor i hela munnen ?
  Rakt ner i papperskorgen??
  Men ett mail hann jag allt skicka till Oral-B

  • Reply
   Johanna
   17 april, 2018 at 07:48

   Bra att alltid höra av sig till berört företag! Men se till så att besvären faktiskt försvinner, annars får du ringa din tandvårdsklinik! :)

  • Reply
   Jenny Norrström
   8 februari, 2021 at 19:11

   Hej.

   Jag har sedan 3 dagar haft väldiga besvär och smärtor i munnen.
   Känns som ett öppet sår på insidan av läppar och kinder. Tänderna skaver emot dem.
   Tungan är svullen och otroligt öm.
   Värst är det Under tungan.
   Gjorde missen att googla ”smärtor i munnen”…då är det cancer.
   Men tänkte så det knakade…hänt nåt nytt?
   Då slog det mig att jag började använda Sensodyne Rapid Relief för ca 1 vecka sedan.
   Jag upplevde obehag redan under användning men tänkte att den bara var stark. Och att jag ville bli av med ilningar.

   Sen googlade jag biverkningar av tandkräm hittade denna sida. Plötsligt känns det ganska uppenbart att det är tandkrämen.
   Den kommer aldrig mer in i min mun!
   Nu hoppas jag att smärtorna ska ge sig snart.

   • Reply
    Johanna
    9 februari, 2021 at 06:04

    Hej, men de problemen du beskriver vill jag ändå uppmana dig att uppsöka vård, för säkerhets skull. <3

 • Reply
  Ann Louise Ståhl
  5 april, 2018 at 22:48

  Löser skin på insidan av läpparna och hostar slem

  • Reply
   Johanna
   6 april, 2018 at 08:16

   Hujedamig! Byt tandkräm. Men var uppmärksam på om besvären faktiskt försvinner då, annars bör du söka vård givetvis!

 • Reply
  Anna
  1 mars, 2018 at 23:32

  Wow vad glad jag är att jag hitttade detta inlägg! Trodde jag fått munsvap eller att det var något fel. Man ser ju alltid det värsta när man börjar googla. Cancer!
  Men tack snälla för att jag kan lugna ner mig och slänga tandkrämen i soptunnan!

  • Reply
   Johanna
   2 mars, 2018 at 09:54

   Åh, skönt! :D Men ha koll på att problemen verkligen försvinner när du bytt tandkräm. Om inte så bör du kontakta din tandläkare. Kram. :)

 • Reply
  Ulla Sandell
  19 februari, 2018 at 22:37

  Jag gillar Oral-B Pro-Expert bäst , men flera gånger har jag råkat ut för att tandkrämen är lös i konsistenten , rinner av tandborsten och ner i handfatet, det är mycket irriterande.

  • Reply
   Johanna
   20 februari, 2018 at 06:37

   Sådana synpunkter tycker jag du ska skicka till Oral-B! Det är ju så de får chans att förbättra sin produkt. :)

 • Reply
  Anki
  4 december, 2017 at 23:48

  Har exakt samma erfarenhet av ”slemmiga trådar” i munnen en stund efter tandborstningen med Oral B pro-expert. Fattade verkligen inte vad det kunde tänkas bero på tills jag hittade detta inlägget. Har ofta använt annan Oral B-tandkräm utan några som helst problem, men det är med just Oral B pro-expert som detta händer. Har också en domnande känsla i tungan.

 • Reply
  Ann Högberg
  20 november, 2017 at 22:11

  Usch! Hände likadant i min mun, lossnade som trådliknande bitar, jätteobehagligt! Googlade på vad jag fått för problem i munnen. Där stod att det kunde vara fel med immunförsvaret eller cancer!!
  Idag läste jag ditt inlägg och blev glad att jag inte är sjuk. Men innan dess tänkte jag att jag byter tandcreme och testar Pepsodent istället, kände mig inbillningssjuk då min man inte fått problem! ?
  Med vänlig hälsning,
  Ann

  • Reply
   Johanna
   21 november, 2017 at 09:45

   Ja, man kan bli så onödigt uppskrämd at av att googla! Fy tusan! :( Men det har gått över nu när du bytt tandkräm hoppas jag? Prata med din tandläkare nästa gång du är där ändå. Kram!

   • Reply
    Ann
    21 november, 2017 at 10:46

    Jag har en tid till tandhygienisten och hon ser säkert hur preparatet har påverkat min mun sen kan hon framföra det till tandläkaren oxå. Känns lite bättre nu men inte helt ok. Skickade en länk till tandhälsan i morse.?
    Kram Ann

  • Reply
   Johanna
   21 november, 2017 at 09:45

   Ja, man kan bli så onödigt uppskrämd at av att googla! Fy tusan! :( Men det har gått över nu när du bytt tandkräm hoppas jag? Prata med din tandläkare nästa gång du är där ändå. Kram!

 • Reply
  Karl
  19 november, 2017 at 13:45

  Tyckte först Oral B Pro var jättebra, men efter några användningar fick jag blåsor under tungan. Någon slags allergisk reaktion tror jag. Kör nu med Zendium Classic som skall vara en av de minst irriterande för slemhinnan (utan parabener och natriumlaurylsulfat) och besvären är nästan helt borta.

  • Reply
   Johanna
   19 november, 2017 at 14:13

   Vad skönt att det hjälpte att byta tandkräm! Personligen känner jag att ju färre ingredienser och kemikalier i hudnära produkter desto bättre.

  • Reply
   Zendium
   3 januari, 2018 at 10:02

   När jag använde zendium kunde jag inte äta bakelse utan att få vita frost karies angrepp där emaljen är lite matt. Då borstade jag alla ytor fram och tillbaka då jag vet att den är mild. Men så fort jag åt en bakelse fanns vit frostlikande karies på hörntänderna och insida. Bytte till sensodyne och kunde äta 3 bakelser hos mormor utan något som helst karies angrepp. Även fast jag borstade noggrant så var framtänderna gulare efter 2-3v. Använder extra mjuk tandborste så kanske kombinationen. Men märkte även att bakre tänderna började att lukta om man drog med fingret så luktade det illa fast man borstar dubbelt så noga. Riktigt dålig erfarenhet av zendium. Dom goda bakterierna i den räcker inte till. Men har man god salivproduktion så kanske den fungerar utan problem. Men är du lite torr i munnen ibland av tex kaffedrickande ska du nog undvika zendium

   • Reply
    Johanna
    3 januari, 2018 at 11:14

    Intressant! Exakt vad du menar med vit frostkaries vet jag dock inte, kritkaries kanske? Vill ändå slänga in en passus om att det är långt ifrån bara tandkrämen som gör jobbet. Att bara borsta tänderna rätt och med ”rätt” produkt förhindrar inte karies. När det gäller karies handlar det väldigt mycket om hur ofta du äter. Äter man oftare än man tål får man lätt karies, t ex om man småäter. Räcker att provsmak en liten liten ostbit så räknas det. Allt intag av kolhydrater gör att ph-värdet inte får återgå till sitt normala och ”städa” upp munhålan och tänderna mellan måltiderna. Personligen tror jag inte på att någon tandkräm är undergörande, men olika produkter passar olika personer. Som du säger. :) Dock tror jag mer på själva borsttekniken, och livsstil plus att rengöra mellan tänderna. Sedan vad man använder för det är mindre relevant. Men älskar själv Sensodyne original! Den är greatness. :)

 • Reply
  YN
  15 november, 2017 at 13:21

  Hej!
  Jag kommenterade tidigare om hur mycket jag älskar Oral B:s Pro Expert – tandkräm. Det står fast, använder den varje dag sedan 2-3 år och fick för första gången ”toppbetyg” hos tandläkaren för en månad sen, trots att jag tar en medicin som orsakar muntorrhet etc.

  Nyligen provade jag dock Oral B:s 3D White Brilliance – och fick då exakt samma problem som beskrivs här i kommentarsfältet med epistelavstötning, slemmiga sjok i munnen och sårig läpp. Återgick till den gamla Pro Expert och problemen försvann direkt. Så det är verkligen individuellt, men det tyder klart på att tandkrämen är något fel sammansatt. Framförallt bör Oral B vara mycket tydliga med att den är outspädd och att det behövs vatten före och efter (vilket inte hjälpte mig på 3D-varianten).

  Hoppas alla därute hittar rätt variant till slut!
  /Y

  • Reply
   Johanna
   16 november, 2017 at 08:14

   Härligt att det funkar bra för dig! :D Kan ju tycka det är märkligt med hygienprodukter som kräver specialbeskrivning för användandet, haha… Själv håller jag mig till gamla hederliga, välbeprövade, tandkrämer. Helst med så få tillsatser som möjligt men det är svårt idag.

   • Reply
    YN
    22 november, 2017 at 15:34

    Fast det är ju samma sak som t ex dyrare schampon – mindre mängd ger bättre resultat och koncentrationen ger mer för pengarna. Så länge det finns tydlig info tycker jag att det är ok. Det som verkligen inte är ok är hur många som reagerar dåligt på den och att företaget inte har bättre svar.

    Det jag fann väldigt konstigt var att jag reagerade på 3D-varianten precis så illa som många beskriver här, så där spelar ju inte instruktioner nån roll.

 • Reply
  Tine
  22 oktober, 2017 at 08:48

  Har använt Oral-B pro-expert i ca 1 vecka, fäller mycket skin runt om i munnen.

  • Reply
   Johanna
   25 oktober, 2017 at 13:14

   Låter inte trevligt! Det finns många andra tandkrämer, rådgör med din tandläkare. :)

 • Reply
  Sofie
  7 oktober, 2017 at 13:48

  Det kanske inte är så att huden lossnar. Utan att ni får en hinna av slem i munnen? Det verkar inte troligt att huden skulle lossna, och garanterat inte flera dagar i rad. Det är en slags slemhinna sommbildas av tandkrämsrester.

  • Reply
   Johanna
   8 oktober, 2017 at 09:24

   Epitelavstötning är det som avses. Alltså det yttre cellskiktet av huden lossnar. Ingen slemhinna av tandkrämsrester, utan ett ytligt cellager hud. Enligt Oral-B är det tydligen i sin ordning (har varit i kontakt med dem ang detta), men jag kan då inte tycka att det känns vidare trevligt eller normalt att en tandkräm får slemhinnan att reagera så.

 • Reply
  Susanne Krantz
  28 augusti, 2017 at 09:44

  Råkade ut för precis samma sak….kommer aldrig att köpa den igen.

 • Reply
  nikotin0T
  19 augusti, 2017 at 22:54

  Jag får precis samma reaktioner. Andra gången nu men inte förens nu kunde jag identifiera skiten. Kommer kasta tandkrämen,

  • Reply
   Johanna
   20 augusti, 2017 at 15:09

   Ja, det verkar vara lite kasta tärning om man tål denna tandkrämen eller ej. Skönt att du kom på vad som orsakade besvären. :)

  • Reply
   Johanna
   28 juni, 2017 at 05:57

   Den informationen fick jag också när jag talade med Oral-B, i samband med blogginlägget. Dock tycker jag inte att det ger så mycket kött på benen egentligen. Hade också velat se ett namn på en ansvarig från Oral-B för informationen som lämnas här. Oavsett om det är farligt eller ej så tycker jag inte att en produkt som används på/i kroppen ska ge sådana obehagsupplevelser som väldigt många får av denna tandkräm. En produkt ska inte framkalla lidande/obehag. Kanske den skulle komma med särskilda instruktioner för användande, ev varningstext? För det sa även Oral-B till mig, att särskilda användningsförehavande krävdes, som gick emot det jag lärt mig om rutinen för att borsta tänderna. Tänk om det här hade varit en hudkräm och sjok av hud hade lossnat, hade vi tyckt det var ok? Hehe…

 • Reply
  Tina W
  27 juni, 2017 at 22:50

  Det stämmer! Tandkrämen löser obehagligt nog upp slemhinnan på insidan av munnen. Vid ett besök i hos Oral-B’s bås på Odontologiska mässan i Göteborg 2016 tog jag som tandläkare upp detta och frågade om de fått in fler med liknande symtom. Där påstod man att ett ämne i tandkrämen var tänkt att ha just denna effekt i munnen. Obehagligt men sant. Rekomenderar dock inte denna tandkräm vidare.

  • Reply
   Berra B
   31 januari, 2018 at 21:56

   Samma här med slemhinnelossning. Obehagligt, Har bara märkt detta med ..Pro , varvar med olika fabrikat nu för tiden, även olika morgon o kväll.

 • Reply
  Tina
  14 juni, 2017 at 07:13

  Exakt samma sak hände mig. Huden på insidan av munnen ”löses upp”

 • Reply
  Christine
  6 juni, 2017 at 09:40

  Har samma erfarenhet som många andra. Slemhinna som löses upp och svullnad. Använder oral b pro Gum efter rekommendation från tandläkare.
  Borde inte detta anmälas till livsmedelsverket? Ellervad lyder tandkräm under?

  • Reply
   Johanna
   6 juni, 2017 at 16:04

   Osäker där faktiskt. har dock varit i kontakt med Oral-B som hävdade att jag gjorde fel när jag använde den. De sa att jag ska skölja ur tandkrämen noga efteråt, något som strider mot det jag lärt mig. Testade dock det utan tillfredsställande resultat. De sa också att det är ”helt naturligt” att huden i munnen lossnar, att ”det endast är ett påskyndande av kroppens egen process”. Jag kan inte uttala mig om det stämmer men där går jag personligen på känsla och min känsla är att det inte känns naturligt alls.
   Jag får kolla upp det där med vad tandkräm går under för ”verk”. :)

 • Reply
  Gudrun Millerjord
  5 juni, 2017 at 00:00

  Fick tandkrämen av en väninna hon kunde inte använda den blev så konstig i slemhinnorna i munnen så börja jag använda den efter en vecka blev jag också konstig i munnen kärv och ett sår så nu har jag också slutat med den

 • Reply
  Magnus
  26 maj, 2017 at 02:06

  Har som alla andra här tappat skinn i munnen av oral b PRO expert. Började med den för typ ett halvår sedan då jag gick över till eltandborste och min tandhygienist sa att man ska undvika alla whitening-tandkrämer då de kan skada emaljen. Tänkte att oral b:s tandkräm borde vara säkert då, eftersom de flesta tandkrämer verkar ha nån form av slipmedel i sig. Har fortfarande samma besvär efter ett halvår, så att man skulle vänja sig är tyvärr inte sant. Nu åker skitet och jag får testa nån annan sort…

  • Reply
   Johanna
   26 maj, 2017 at 09:14

   Den jag använt i många år nu är Sensodyne Original blå. Mild, bra mot ilningar, funnits länge på marknaden och innehåller inte nanopartiklar som många nya. Annars vet jag att Zendium är populärt hos många tandvårdskliniker. Mitt råd är att ta någon som funnits ute länge och är välbeprövad. Då tror jag du hittar någon som passar dig och inte ger besvär. Hoppas det blir bra för dig!! :)

 • Reply
  Peter Svedin
  17 maj, 2017 at 20:35

  Hej! Du önskade info angående problem med rubricerade tandkräm…min väninna har snarlik erfarenhet – i hennes fall lossnade hud på insidan av läpparna – som man kunde dra av… Mvh Peter

 • Reply
  Marie Håkansson
  16 maj, 2017 at 22:39

  Har provat en liten prov tub jag fick hos tandläkaren och första borstningen så svullnade insidan på min underläpp upp och huden luckrades upp. Sen använde jag min andra vanliga colgate och ingen reaktion. Har nu testat oral b igen och samma reaktion med en gång. Underläppen svullnar och huden lossnar liksom som insidan. Ska man verkligen våga använda denna då det är många som reagerar likadant???

  • Reply
   Johanna
   17 maj, 2017 at 08:04

   Produkter som ger obehag tycker jag man ska låta bli, oavsett vad det är för produkt. Vad är vitsen med att plåga sig själv liksom? :)

 • Reply
  Margareta Stojanovic
  9 maj, 2017 at 10:53

  Jag har precis börjat använda tandkrämen och har fått samma symtom som du beskriver.Stora hudbitar lossnar och det känns inte bra alls,sen domnar tungspetsen.Den här tandkrämen vill jag inte använda mer.

  • Reply
   Johanna
   9 maj, 2017 at 20:17

   Nej, det är ingen trevlig upplevelse. För mig fungerar Sensodyne Original (den blå) väldigt bra. Mild, beprövad och ger ingen konstig känsla i min mun åtminstone. :)

 • Reply
  Erik
  8 april, 2017 at 10:39

  kör denna kräm och har tidvis testat andra men kommer då tillbaka då jag inte känner att de ger samma effekt. Med det sagt, den där ”gelé”-effekten som dyker upp får kag inte klarhet i. Varför uppstår den? Känns på något vis som att det är bakterier som klumpar ihop sig, men är bara en gissning.

  Någon som kan ge rätt svar?

  • Reply
   Johanna
   13 april, 2017 at 09:03

   Undrar om du menar epitelavstötning (slemhinneavstötning)? Många får av denna tandkräm sjok av slemhinna som lossnar. Det kan nog upplevas som geléaktigt. Enligt talesperson på Oral-B så är det tandkrämen som ”bara” skyndar på kroppens egen process. Huruvida det stämmer kan jag inte svara på. Fråga din tandläkare vid nästa besök. :)

   Vänliga Hälsningar
   Johanna

 • Reply
  Anna
  9 mars, 2017 at 21:29

  Jag började med Oral B expert för tre dagar sedan och fick dag 1 uppleva att jag ”ömsade skinn” i munnen . Dag 2 trodde jag att jag bränt mig på het dryck utan att minnas det och dag 3 trodde jag att jag fått någon hemsk munsjukdom. Idag (dag 4) hamnade jag här och insåg att det måste vara tandkrämen som munnen reagerar på. Ringde Iral B för att reklamera produkten och jag blev erbjuden ny tandkräm (eller diskmedel).
  Jag frågade om andra klagomål på tandkrämen kommit in men Oral B ”får inte lämna ut sådan information”. Jag fick höra att det beror på individuell känslighet. Då sa jag att jag tolkar det som att jag inte är den enda med individuell känslighet och dö blev det tyst i luren. Jag vill varna alla för att använda denna tandkräm för jag har aldrig upplevt något så obehagligt i munnen.

  • Reply
   Johanna
   12 mars, 2017 at 09:39

   Vad bra att du ringde dem och tog upp problemet. Även om inte alla reagerar och vissa tycker mycket om tandkrämen så anser jag att det är företags skyldighet att bemöta sådant här med största allvar. Tyvärr får man sällan några ordentliga svar. Tack för att du tog dig tid att berätta här! Kram :)

 • Reply
  Lena Mossbring
  31 januari, 2017 at 11:12

  Hej! Jag satt och googlade på tandkrämen OralB, den blå, och hittade hit direkt. Efter varje tillfälle som jag borstat med den tandkrämen så kan jag efter en stund liksom dra bort ”skinnbitar” inne i munnen. (Jag har snart förbrukat en tub) Och jag är helt säker på att det beror på just den tandkrämen. Händer aldrig annars då jag använt något annat märke. Skönt att veta att jag inte är ensam om detta. Men samtidigt oroväckande att det blir en sådan ”biverkan”. Man kan ju fundera över vad som finns i tandkrämen för något är mer eller mindre ”frätande”. Hmmm. Mvh Lena

 • Reply
  Marianne Grundtman
  24 januari, 2017 at 08:53

  Hej! Skönt att höra att jag inte är den enda som reagerar på tandkrämen!
  Ganska omgående efter att ha börjat borsta så får jag en känsla i munnen som vid bedövning vid tandläkarbesök: Jag ”domnar bort” i munnen, sen börjar min övre läpp svälla upp och jag får en ordentlig ”fläskläpp”!
  Aldrig mer denna tandkräm i MIN mun!
  Varningstext på tuben efterlyses….eller plocka bort tandkrämen från hyllorna!

  • Reply
   Johanna
   25 januari, 2017 at 20:02

   Tycker du bör ta upp detta med din tandläkare, sådant här bör lyftas även om inte alla upplever besvär av den. Hopaps det gått över för dig nu. :)

 • Reply
  RobinS
  15 december, 2016 at 11:43

  Det är bara så i början som huden flagnar lite grann.. sen vänjer sig munnen och då slipper man det. Förstår att det år obehagligt men jag tycker att Oral B har det bästa slutresultatet av alla tandkräm. Smakar dessutom bra och man känner sig väldigt väldigt fräsch.. precis som man använder Listerine (den med alkohol.. som man tar 1H efter borstandet) Som sagt det år resultatet som räknas i slutändan.. och atr ha vackra tänder säger ju mycket om personer

  • Reply
   Johanna
   16 december, 2016 at 12:47

   Ja det där med vackra tänder, vad är det egentligen? Ofta kan idéer om vackra vs friska tänder gå isär. För mig är det friskt som gäller först och främst. För mig känns det inte friskt att tappa stora sjok av munslemhinnan pga en tandkräm. Listerine går helt bort för mig då det inte finns några grunder för att alkohol är bra att skölja med. Ska det stärka tänderna bör du ha en fluorskölj med minst 0,2 % NaF. Att alkohol skulle hjälpa munhälsan finns det inga belägg för. Sedan kan det kännas fräscht och skönt, det är en annan femma det. :) För mig känns Listerine som om jag sköljer med brännande kemikalier. Men så har vi ju resonemanget ”Vill man vara fin får man lida pin”. Och då kanske både Listerine och Oral-B tandkräm är det rätta.

   Mina tänder är trångställda, ganska gula och lite missfärgade på sina ställen. Men de är friska och starka och jag kan bita hårt med dem alla dagar i veckan. Vad säger det om mig? :)

   • Reply
    RobinS
    16 december, 2016 at 21:05

    Jag har faktiskt perfekta tänder i alla avseenden. Behöver aldrig tänka på att bleka dom eller ha en whitening tandkräm. Listerine räknar jag som en utmärkt produkt för att bevara friskheten. Jag kör med Dentan som jag har på recept från min tandläkare och den tar jag dagligen.. så för mig är Listerine mer som en komplement.

    Som vanligt så är alla människor unika i alla avseenden och vissa saker passar inte för alla. Att Oral-B funkar för mig är ett plus anser jag, funkar för miljoner användare i världen oxå. Skulle den vara direkt farlig så skulle den förbjudas.

   • Reply
    RobinS
    16 december, 2016 at 21:30

    … kom på att jag hade samma sak med Corsodyl tandkräm, fick oxå döda hudceller i min mun så mao. den har oxå en sk. ”peeling” effekt

    Jag tycker att det vore på sin plats att ha ett varningsmeddelande på förpackningen att dessa tandkräm inte bör tas av känsliga personer eller med allergiska besvär.

    Jag har frågat i flera olika apotek om det är vanligt med sånt här… men ingen har hört talas om detta. Men enligt dom så säljs Oral-B Pro Expert som smör mao så är det en storsäljande produkt. Så trots allt tycks denna tandkräm vara mycket bra även om det finns nån mindre procent som får problem.

 • Reply
  Britt
  10 december, 2016 at 01:47

  Jag har precis samma problem med skinn som lossnar av Oral-b, den blå tandkrämen. Men jag har märkt samma med många andra tandkrämer och den enda som funkar bra är Pepsodent Xylitol.

  • Reply
   Johanna
   10 december, 2016 at 07:19

   Hej Britt! Vore så intressant att få veta vilka fler tandkrämer du upplevt detta av? Som tandvårdspersonal är all sådan information av stort värde tycker jag!

  • Reply
   Peder
   15 januari, 2017 at 20:17

   Tänk så olika erfarenheter man kan ha. Jag upplever inte några direkta problem med Oral-B Pro Expert ens efter snart tre veckors användning. Innan den använde jag Pepsodent Xylitol och Oral B Pro Expert tycker jag är klart bättre. Så pass mycket bättre att jag kunde slänga min lite mer än halvfulla Xylitol tandkrämstub efter att ha insett att den gav ett sämre slutresultat.

   • Reply
    Johanna
    17 januari, 2017 at 18:37

    Hurra, vad skönt! Det är tur att vi alla är olika. :)

 • Reply
  Lisa Ingulfsvann
  1 december, 2016 at 23:55

  Asså du räddade just mig! Är hypokondriker och fick precis som de flesta skrivit här som typ slemtrådar i hela munnen, fick en på tungan å var tvungen att gå till spegeln och kolla å då ser jag att kinderna & tandköttet såg konstigt ut så jag drog med fingret å då fastnar det massa ”skinn” på fingret som kändes lite gummiaktig. Blev livrädd å tänkte att nu jävlar är de nå fel! Sökte på ”tappar skinn i munnen” och kom till denna sida sol just räddade mig.. och ja, använder oral B, men aldrig igen!

 • Reply
  Ing-Britt
  9 oktober, 2016 at 16:48

  Nu har jag läst här vad alla skriver om denna tandkräm och TACK FÖR ATT DET INTE BARA ÄR JAG!!!!!!! :)
  En stund efter borstning så får jag äckliga trådar i munnen som man kan plocka ut.
  Va sjutton har de blandat i som gör detta?
  Gör om gör rätt!!!!!
  Går tillbaka till min gamla tandkräm som min tandläkare rekommenderar.
  Minns inte vad den heter just nu men den har en lätt slipande effekt och rekommenderas till rökare.

  • Reply
   Johanna
   10 oktober, 2016 at 11:22

   Usch ja, ingen trevlig effekt det där inte. Vad skönt att du kom på vad som var orsaken. Hoppas bekymren flyr sin kos nu. :)

 • Reply
  mona
  1 oktober, 2016 at 09:44

  har hört av 2 ,.en tandsköterska och en vän, som bägge blev skinnflådda i munnen av oral b tandsköterskan vände sig till oral b men de ville inte lyssna

  • Reply
   Johanna
   3 oktober, 2016 at 18:25

   Jag har också varit i kontakt med Oral-b som såklart lovade att det inte var något farligt i tandkrämen och att man ”skinnflår” bara beror på att tandkrämen skyndar på kroppens naturliga process. Kan säkert vara så, det kan jag för lite om, men jag köper inte konceptet för det. Det känns ju inte bra! Fick också höra att jag skulle ändra min rutin, skölja ur tandkrämen noga, vilket går emot vad jag lärt mig. Personligen tycker jag inte att en produkt man ska ha dagligen i munnen ska vara så stark att den måste sköljas ur ordentligt med vatten om man ska slippa problem.

   Men allting går att sälja med mördande reklam. ;)

 • Reply
  Niklas
  11 september, 2016 at 12:23

  Tackar denna sida för att löst mitt problem med slem, använt Oral B i ett par år- med slemsträngar som följd , nu åker tandkrämen i soporna!!

  • Reply
   Johanna
   12 september, 2016 at 18:48

   Åh, vad skönt att du hittat orsaken. Visst är slemsträngar i munnen vidriga! XD

 • Reply
  Barbro
  29 augusti, 2016 at 11:24

  Upplever precis detsamma som de flesta här tycks göra: skemhinneavlossning inuti munnen, efter att ha använt tandkrämen. Min särbo påtalade detta(han får samma reaktion på tandkrämen) för sin tandhygienist, som menade att om man står ut med att det lossar epitel, så kommer besvären att avta, med tiden. Hon menade att det som lossnar, är sånt som SKA lossna, och att tandkrämen bara skyndar på förloppet. Efter att ha läst alla inlägg här, blir jag emellertid ytterst tveksam till om hon vet vad hon pratar om…

  • Reply
   Johanna
   29 augusti, 2016 at 15:17

   Jag fick höra detsamma när jag pratade med en talesperson för Oral B, men känner som du att jag är ytterst tveksam. Det känns ju verkligen inte bra! Visst byter huden ut sig på kroppen, men jag ser inte det positiva i att skynda på kroppens egen naturliga process där. Och det där med att stå ut, varför ska man stå ut med något som är obehagligt om det inte är nödvändigt?

 • Reply
  Annelie
  27 augusti, 2016 at 11:25

  Hade besök igår av en vän hon hade börjat med denna otäcka tandkräm och det tog inte många dagar förrän hon hade flera sår i munnen och tandköttet börjar släppa efter …….. hm hm att dom gör mycket reklam beror ju på att det är en dålig produkt som dom ska prångla ut och ”allting går att sälja med mördande reklam ” !!!

 • Reply
  Anki
  24 augusti, 2016 at 22:35

  Märkligt, jag googlade som de flesta och sökte på slemmiga trådar efter tandborstning Oral B och hamnade här. Trodde jag hade en infektion eller nåt i slemhinnorna. Men nu förstår jag varför Ica butikerna sålt dessa tuber för 10 kr styck, så jag köpte upp ett helt lager eftersom det var ett bra pris jämfört med ordinarie. För mig gäller det den blåa enbart Oral B 1 2 3 så förmodligen försvinner den nog snart från hyllan och för många av oss blir våra problem blir lösta.

  • Reply
   Johanna
   25 augusti, 2016 at 17:53

   Den lär nog inte försvinna då de fortfarande gör mycket reklam för den. Tv-reklamen går fortfarande varm. Däremot kanske just den Ica-butiken velat ha bort den ur sortimentet. Eller så var det bara kort datum. Så brukar det tyvärr oftast vara. Fråga dem i affären, vore intressant att veta. :)

 • Reply
  Ingvar Westlin
  16 augusti, 2016 at 08:36

  Det gäller väl den BLÅ – Professional Protection.
  Den VITA – Sensitive + har i alla fall jag använt i 2 år och tycker den är utmärkt.

  • Reply
   Johanna
   16 augusti, 2016 at 16:13

   Ja, det är den blå jag skriver om här. Har testat den vita Sensitive och ännu en annan men tyvärr ger samtliga mig obehag. Men det finns säkert de (som du) som kan använda Sensitive utan problem. Vi är ju alla olika. :)

 • Reply
  Hannah
  2 augusti, 2016 at 14:32

  Men herregu. Jag får också löst skinn på insidan av munnen. Googlade runt lite om det nu och hamnade här. Använder också Oral-b pro expert, men ska sluta med det nu. Har dessutom en grop i tungan och gulvita beläggningar på tungan samt sveda. Äter några mediciner som gör mig torr i munnen och har senaste månaderna haft en svidande ”grop” i tungan. Gick iväg till vårdcentralen och läkaren tog prover för B12-brist (har två autoimmuna sjukdomar sen tidigare) för det var det enda hon kunde tänka sig att det kunde vara. Men det kanske är tandkrämen då. Otrevligt!

  • Reply
   Hannah
   2 augusti, 2016 at 14:43

   Har inte tuben i närheten, men vet någon om den innehåller väteperoxid? Väteperoxid används ju för att behandla småsår, men man kan även bleka tänderna med det, och då bildas ”skum” och grejer. Kanske är det det som förstör?

  • Reply
   Johanna
   2 augusti, 2016 at 23:04

   Är det tandkrämen bör dina problem försvinna ganska snart efter att du slutat med den. Max en vecka tycker jag, max!

 • Reply
  Ulla Forss
  15 juli, 2016 at 00:19

  Har också fått problem efter borstning med oral b. Muntorrhet, gulvit beläggning på tungan och i gommen, trasigt tandkött och en vidrig söt/salt smak i munnen och mycket slem.Tänderna känns sträva och verkar nästan suga åt sig färg från mat och dryck. Har slängt skiten och hoppas att skadorna inte blir bestående.

  • Reply
   Johanna
   17 juli, 2016 at 08:45

   Usch! Tycker du ska kontakta din tandläkare om besvären inte ger med sig inom en vecka. Oavsett så tala om för din tandläkare vid nästa besök vad du upplevt. Om du tycker att du kan härleda besvären till tandkrämen så tveka inte att kontakta även Oral B. Det är trots allt vi konsumenter som styr vad som ska finnas på marknaden och vad vi accepterar. Hoppas nu verkligen det ordnar sig och att du blir kvitt bekymren!! Må så väl och bästa hälsningar!

 • Reply
  Helen
  14 juli, 2016 at 05:30

  Jag har likt tidigare kommentarer också fått vitt slem i munnen. Känner mig också uttorkad på baksidan om läpparna. Igår hade jag av olika orsaker tandkrämen i munnen en längre stund vilket resulterade i allergireaktion, läpparna svullnade upp och jag fick uppsöka läkare för vård.

  • Reply
   Johanna
   17 juli, 2016 at 08:47

   Men fy! Vad sa läkaren? Intressant att få ta del av! Ta gärna upp det med din tandläkare vid nästa besök också, samt kanske skriva en rad till Oral B. Hoppas verkligen allt är gott med dig nu. Bästa hälsningar!

 • Reply
  Jan Söderman
  13 juli, 2016 at 10:34

  Tandkräm är onödigt. Använd tandtråd efter varje måltid och borsta med lite saltvatten. Har aldrig haft ett hål i tänderna och jag är över 60

  • Reply
   Johanna
   17 juli, 2016 at 08:49

   Så kan det absolut vara! Men det är också väldigt individuellt. Vi är ju alla så olika, har olika matvanor också som kan påverka. Men tandtråd är absolut en jätteviktig väg till god munhygien, heja dig! :)

 • Reply
  Tom
  12 juli, 2016 at 23:34

  Har använt den i ca 2 veckor nu.
  Har hela tiden tyckt att jag blivit helt uttorkad i munnen, men fortsatt använda den för att jag tyckte den var god. Men för 3dagar sen började det svida i hela munnen, har blåsor i hela käften och det gör asont. Reflekterade aldrig över att det var den som bar skulden innan jag sökte på Google och hamnade här :) Men nu vet jag att jag kan slänga skiten.

  • Reply
   Johanna
   17 juli, 2016 at 08:51

   Oj oj, tycker du bör uppsöka din tandläkare ändå. :/

 • Reply
  Eva J
  30 juni, 2016 at 23:41

  Har använt oral-b sensitive dagligen minst 6 mån. Började efter en tid att bränna i tunga och bakre delen av gommen. Satt en helg med tungan i kallt vatten. Det gjorde SÅ ont. Sedan började skinnet släppa på insidan både över och underläppen. Det konstiga är att det går över efter 2-3 dagars plåga sen börjar det om igen, fast jag använt tandkrämen VARJE DAG ! Är inte det konstigt? Min hygienist sa åt mig att byta för en v sen men det kommer och går ännu. Undrar hur länge skiten sitter i ? Har även fått känsliga tandhälsa som jag inte haft förut. Vakna Socialstyrelsen!! Så mycket onödigt lidande för så många ?

  • Reply
   Johanna
   1 juli, 2016 at 10:02

   Fy tusan! Men är du säker på att detta är från tandkrämen?

 • Reply
  Helena
  2 maj, 2016 at 11:38

  Jaha, då vet jag också. Har förstått nu att det är tandkrämen Oral-B 1.2.3. Min munslemhinna frigörs och jag trodde att det var slem av nån sort men nu vet jag bättre. Jag byter med en gång!

 • Reply
  Emma
  21 april, 2016 at 21:49

  Jag har inte just den här tandkrämen men jag testar en jag fick från glossybox från oral b och det gick bra tills det inte gick bra. Jag har haft samma problem innan när jag testade en whitening tandkräm från sensodyne (?!). Då förstod jag inte varför det hände men jag använde olika tandkrämer hos mig och hos min pojkvän och jag hade mer problem med sånt när jag sov hemma så jag fattade till slut att det var tandkrämen.
  Idag så lossnade huden i munnen igen, något jag började känna av redan igår. Fan! Inte igen. Vad är det för ingrediens egentligen som gör sånt? Måste ha något med den blekande/slipande effekten att göra. Och varför är det ens tillåtet?

  Och en sak till. Varför måste all tandkräm smaka mint? Jag hatar mint. Det är för starkt och inte alls ”fräscht” som alla tjafsar om. Det borde finnas fler tandkrämer utan mintsmak. Utan smak alls faktiskt. Det hade jag gillat. Det ska ju inte behöva fräta i munnen.

  • Reply
   Johanna
   24 april, 2016 at 21:07

   Hej Emma!
   Skönt att du till slut kom på vad det var som gav problemen. Jag har varit i kontakt med Oral B för längesedan ang tandkrämen och de hävdar å det bestämdaste att det inte finns något farligt och annat sådant som låter fint. Ring dem gärna själv och fråga vet jag. :)

   Hmm, det har du verkligen rätt i, vem tusan bestämde att bara mint är fräscht? Hm, kanske har det att göra med att det tar över annan lukt bättre, men jag vet inte. Jag hade älskat om man doftade hallon ur munnen! Jag använder Sensodyne original blå, den är väldigt basic, har funnits jättelänge och åtminstone jag tycker att den är ganska mild i smaken. Fråga din tandläkare om råd om tandkrämer som inte smakar mint, vi borde vidga våra vyer där helt klart. :)

 • Reply
  Anita
  3 april, 2016 at 21:49

  Jag tål inte tandkrämen, tappar skinnet i munnen och blir helt torr i munnen tills det svider ordentligt. Har prövat att vara utan och börjat använda igen med samma symptom.

 • Reply
  Anton
  26 mars, 2016 at 00:38

  Huden lossnar och sveda uppstår även hos mig.. Ni som inte har tandkrämen, köp den inte. Ni som har den, släng den åt helvete.

 • Reply
  Therese
  19 mars, 2016 at 09:50

  Helt vidrig!! Man får vit slem i hela munnen!!

 • Reply
  Nathalie
  8 mars, 2016 at 21:54

  Får exakt samma av den tandkrämen! Den är super god men jag tappar hud i munnen av den, super äckligt :-(

 • Reply
  Anna
  3 februari, 2016 at 23:27

  Jag använder Oral B Pro-Expert och tycker den är fantastisk. Den smakar som tuggummit Jenka och jag är fortfarande fräsch i munnen när jag vaknar dagen därpå. Dessutom tycker jag att även denna, såsom Sensodyne, fungerar för att hjälpa mina känsliga tandhalsar. På det så var jag hos tandläkaren igår och tunga och slemhinnor var det inget fel på alls. Så det verkar vara olika hur den påverkar oss och för mig är den fantastisk och fräsch och god!

  • Reply
   Johanna
   4 februari, 2016 at 07:42

   Vad skönt att den inte bara är skräp! ^_^ Som sagt, vi är alla olika och reagerar olika. Tycker ändå det är synd att det ska vara roulette med vissa produkter.

 • Reply
  Mikaela
  3 februari, 2016 at 17:29

  Hej! Har använt Oral B tandkräm med resultatet att allt skinn på mina slemhinnor i munnen lossnar. Framför allt mellan underläppen och tandköttet. Det bildas dock nytt skinn ganska fort, men vad är detta? Gjorde en paus på några månader och provade igen…
  På morgonen gick det bra, men på kvällen!! Höger halva av insidan på underläppen gjorde jätteont som om jag använt något frätande.
  Dagen efter hade jag ett 4×2 cm sår, väldigt liknande en brännskada. Aldirig mer – huuuuuga!

  • Reply
   Johanna
   3 februari, 2016 at 18:19

   Alltså det är ju vidrigt, jag tycker att du ska kontakta Oral B och berätta detta. Bums!

 • Reply
  Camilla
  25 januari, 2016 at 18:50

  Hej!
  Har inte haft en tanke på att det kunde finnas en tandkräm som jag fått hos tandläkaren som kan förstöra munnen så mkt. Jag har lidit i evigheter med värre och värre blåsor och sår. Kan knappt äta länge. Trodde det var förkylning el kanske vitamin el järnbrist. Så plötsligt började jag tänka på om det kunde vara min tandkräm. Jag sökte på blåsor och oralB och hamnade här. Har knappt vågat läsa vad andra skriver. Känner mig så dum som fortsatt borsta trots att jag tyckte den var stark och tänderna värkte. Trodde det berodde på att den var verksam mot min karies. Jag floursköljer alltid efteråt.
  Vad jag undrar är. Har mina stackars tänder och tandkött fått bestående skador? Har använt i ungefär ett år!
  Nu blir det sensodyne igen. Hoppas munnen läker nu.
  Mvh Camilla

  • Reply
   Johanna
   25 januari, 2016 at 22:24

   Hej Camilla,
   Men usch och fy! :( Jag tycker ju inte att man ska få sådana här besvär som många får av denna tandkräm. Dock så finns det de som säger sig gilla den mycket, så det går heller inte riktigt att klandra tandläkaren som säkert delat ut i all välmening.
   Jag kan inte säga huruvida det kan bli bestående skador, men har svårt att tro det. Sensodyne och Flux/Dentan fluorskölj efteråt! Blir det inte bättre så kontakta din tandläkare bums! Du bör oavsett informera denne om dina upplevelser vid nästa besök.

   Hoppas det ordnar upp sig nu. <3

 • Reply
  Rosanna
  8 januari, 2016 at 02:57

  Jag hamnade också på den här bloggen när jag googlade på ”skinn som lossnar från munslemhinnan” . Började nästan tro att jag hade en ovanlig munsjukdom, eller någon obalans i kroppen, då skinnet från mina munslemhinnor och insidan läpparna lossnat i massor senaste tiden. På morgonen när jag vaknat har jag kunnat dra bort massa löst skinn från insidan läpparna. Tanken slog mig att det kunde bero på tandkrämen då jag bytte för en tid sedan. Efter att ha läst alla kommentarer, förstår jag att det är denna skittandkräm från oral b som är boven i dramat. Aldrig mer denna tandkräm!! Får återgå till min trogna vän sensodyne.

  Mvh Rosanna

 • Reply
  Rosa
  6 januari, 2016 at 22:05

  Fick tandkrämen från folktandvården och har även jag haft slemhinnelossningar och ilningar pga tandkrämen. Kan verkligen inte förstå hur folktandvården kan sälja denna tandkräm när så många har besvär av den.. Min syster upplevde också samma sak när hon testade den.

  • Reply
   Johanna
   7 januari, 2016 at 16:07

   Det är nog så att de fått prover av oral-B kanske. Det fick vi, flera kartonger. Vi delade ut dem för det är ändå väldigt uppskattat och det finns som sagt de som trivs bra med den och då är det inte min sak att bestämma att de inte ska ha den tänker jag. Det kan ju faktiskt vara så att de som testat den, bestämt att den ska finnas i utbudet, hos Folktandvården tyckte att den var bra. Vi är människor och alla reagerar så väldigt olika. MEN jag tycker det är knasigt med en produkt som så ånga reagerar på. Ta upp det nästa gång du besöker din tandläkare. Frågar man aldrig får man aldrig svar. :)

 • Reply
  Jeannette Bäckström
  2 januari, 2016 at 06:03

  Tack och lov att jag hittat hit! Jag har aldrig kopplat till tandkrämen det faktum att slemhinnan i munnen lossnar i tjocka högar och att tungan får stora svidande sprickor. Helt uttorkad känsla i munnen och ”skum”. Vad är det för skräp de smäckat ihop??

  • Reply
   Mamselamsen
   7 januari, 2016 at 16:53

   Min tandhygienist varnade mig för denna tandkräm. Dock har jag märkt samma effekt på Denivit. Den vita tuben med små blå korn i tandkrämen. Köpte den, för den vanliga var slut.

 • Reply
  Doris Jeppesen
  21 december, 2015 at 12:29

  Jodå, jag har också provat Oral B pro expert. Det jag upplever (förutom en väldigt fräsch smak i munnen) är att jag under dagen får en kladdig beläggning på tänderna. Får känslan av att tandkrämen sliter på emaljen och att beläggning därför lättare kan fastna.
  Detta är anledningen till att jag sökte på internet efter andras erfarenhet. Fick en liten tub (15 ml) vid något tillfälle men kommer nu att slänga den.

 • Reply
  Ezze
  20 december, 2015 at 16:44

  Köpte en eltandborste från oral b, såg tandkrämen och köpte även den. Total kaos i munnen efter 2 borstningar! Vit gegga, slemmigt, rann ut munnen! Köpte nyss en ny tandkräm direkt ska testa o återkoppla! Varför gör inte socialstyrelsen nåt åt detta?!

  • Reply
   ezze
   21 december, 2015 at 20:02

   testat en ny tandkräm och besvären försvann direkt! Ingen mer gegga i munnen! Nu har jag också slängt mitt! Får man pengarna tillbaka:)

 • Reply
  Linda
  23 november, 2015 at 02:00

  Ligger vaken efter ha borstat tänderna med ovan nämnd tandkräm. Har så ont på/runt tungan och den känns svullen. Misstänkte att det var tandkrämen. Nu kastar jag den!

 • Reply
  Mamselamsen
  6 november, 2015 at 11:33

  Borstade tänderna för en stund sedan och har nu ägnat 10 minuter med att dra bort skinnslamsor inne i mumnen. Ny tandkräm ska inhandlas idag!

 • Reply
  Christian Sanden
  17 oktober, 2015 at 03:45

  Använda Oral B Oro Expert tandkräm i årtal och ingen som helst problem, tvärtom tycker den smaka suveränt och fräsch. Fatta inte era besvär.

  • Reply
   Johanna
   18 oktober, 2015 at 09:54

   Härligt att den funkar så bra för dig! Då är det bara att köra på och vara glad. :)
   Nej, man behöver inte fatta andras besvär för att de ändå ska finnas där. Vi människor är ju alla olika och reagerar hemskt olika på produkter och annat. Tur det finns andra tandkrämer för oss.

   Må så gott!

 • Reply
  Therese Norring
  13 oktober, 2015 at 23:03

  Jag googlade på varför huden lossna och hittade detta. Såg att jag har samma tandkräm.

 • Reply
  Emil
  5 oktober, 2015 at 22:27

  Jag har också haft problem med hud som lossnar i munnen, även öm i tungan och det liksom känns som den domnar bort efter användning, har även börjat få ont i kinderna nu. Ska genast sluta använda denna. Trodde det bara var jag, eftersom min sambo aldrig haft problem med den.

 • Reply
  Ann-Ci
  29 september, 2015 at 10:38

  Fick några provtuber av min gamla tandläkare som rekommenderade oral b. Tyckte det kändes rent o fräscht när jag använde den. Min nya tandläkare påtalade mina förstörda slemhinnor, frågade om jag använde oral b pro-expert. Han sa åt mej att bums slänga tuben och köpa vadsomhelst utom det. Nu har några veckor gått och både jag o min sambo har fått tillbaka friska munnar.

  • Reply
   Johanna
   29 september, 2015 at 21:46

   Skönt att problemen försvunnit för er när ni slutat med tandkrämen!

   • Reply
    Zandra
    30 september, 2015 at 04:59

    Jag märkte nu på morgonen att jag hade som en vit blåsa under munnen och skulle kolla hur de såg ut. Så gapar räcker ut tungan och kollar under. Fick panik när jag såg att huden under tungan fläcks upp. Va är detta nu då?? Så jag börja söka och fann denna sida. Och ja jag använder oral b tandkräm och kommer bums sluta med den. För de kan ju varit den som orsakat detta. Kram zandra

    • Reply
     Johanna
     30 september, 2015 at 08:49

     Absolut kan det ha varit det, men ta upp det med din tandläkare också! Hoppas det går över fort och lätt för dig.
     Bästa Hälsningar!

 • Reply
  YN
  29 september, 2015 at 09:52

  Blev väldigt förvånad när jag hittade denna sida. Jag googlade för att ta resa på om tandkrämen innehåller mikroplast och hamnade här. Så jag ska liva upp med en helt annan åsikt;

  Jag fullkomligt älskar denna tandkräm. Har aldrig haft några problem som ni beskriver, däremot har jag tidigare haft problem med munvinkelragader efter Colgates tandkrämer. Denna ger mig inga sådana problem. Jag har både nedsatt immunförsvar och dessutom många övriga hudproblem med eksem och dylikt men denna funkar utmärkt. Smaken är helt ljuvlig, påminner mig om Jenkagodis från barndomen! Det är den största fördelen. Dessutom tycker jag att mina tänder blir renare än de nånsin varit. Jag har dock vatten när jag borstar (med oral b eltandborste), eftersköljer med vatten och sedan sköljning med Flux.

  Hemskt tråkigt för er alla som får problem men kanske mer vatten och bättre eftersköljning kan göra susen?

  • Reply
   Johanna
   29 september, 2015 at 10:30

   Härligt att den funkar bra för dig! Självklart är vi alla olika och reagerar olika på produkter. Dock blir jag skeptisk när så många får obehag. Men hittar man något som man gillar är det kalas såklart. :)

   Jag blev rekommenderad eftersköljning. Dock går det stick i stäv med vad jag alltid lärt mig, att man ej ska skölja bort tandkrämen för att få en extra dos fluor som verkar längre. Det kan man ju se till med fluorskölj iofs. Men då jag har en tandkräm jag är supernöjd med ser jag ingen anledning att envisas med en som får skinnet att ramla loss.

   Tack för ditt tillägg, alltid roligt och nyttigt att höra många olika röster!
   Bästa Hälsningar
   Johanna

   • Reply
    YN
    29 september, 2015 at 21:21

    Ja., det låter otäckt att skinnet lossnar! Jag var nog lite otydlig – när jag borstat behåller jag skummet i munnen, tar lite mer vatten, sköljer runt och spottar ut. Sen tar jag Flux. Så jag sköljer inte ur all tandkräm med vatten. Men som sagt – whatever works :)

    Kan även meddela om någon är ute i samma ärende som jag att den inte innehåller mikroplast, jag hade kontakt m kundtjänst idag.

 • Reply
  Jim
  31 augusti, 2015 at 10:56

  Mina läppar började svullna lite här och var och jag fick små ömma klumpar i tungan efter varje tandborstning, morgon och kväll.

  • Reply
   Johanna
   2 september, 2015 at 11:21

   Alla borde egentligen höra av sig till Oral B med sina besvär av tandkrämen. Jag fick svaret att det alltid finns några få som reagerar, men när så här många svarar på ett blogginlägg känns det inte som bara några få. Tack för din kommentar, Jim!

 • Reply
  Kent Nilsson
  27 augusti, 2015 at 17:27

  Jaha, jag har också förlorad den tunna huden på insidan av munnen. Det enda positiva med det är att tungan blev ren från all beläggning.

 • Reply
  Annelie
  27 augusti, 2015 at 15:51

  Har en gång tidigare fått en liten tub från tandläkaren reagerade med värkande munslemhinna , tänkte att det kunde inte vara tandkrämen . men så köpte jag en tub då vi handlade denna månad och efter ca 5 dagar började tandköttet pulsera och en ihållande värk uppstå är svullen i slemhinnorna i munnen . Tandkrämen läggs nu väl inlindad i miljöfarligt avfall !!!!

 • Reply
  Carl
  1 juni, 2015 at 19:17

  Googlade ”öm mun”, ”munblåsor”, ”plötsligt lossnande av skinn i mun” och kom till detta blogginlägg. Trodde jag hade fått något riktigt otäckt och var orolig i flera dagar då jag aldrig har varit med om liknande innan. Tyckte tandkrämen kändes speciell i början och att det inte bildades så mycket skum. Även som någon tidigare påpekat kändes det som man drog sand över tänderna när man borstade. Riktigt osoft! Har inte använt tandkrämen nu på två dagar och munnen är så gott som återställd.

  • Reply
   Johanna
   27 augusti, 2015 at 18:15

   Trots allt skönt med en så ”enkel” lösning som att byta tandkräm! Men konstigt att en tandkräm med sådana effekter blir kvar på marknaden. Men med mördande reklam så…

 • Reply
  Susanne Kjellström
  21 maj, 2015 at 21:20

  har varit hyperstressad o övertygad om att jag har cancer i munnen då slemhinnorna är svullna o vita läskiga remsor gått att skrapa bort från inifrån kinderna. Googlar o hittar denna sida o kan bara konstatera att nu ryker denna hemska tandkräm från mitt badrum!!!!!

 • Reply
  Björn
  11 mars, 2015 at 22:57

  Kan bara hålla med er alla att den verkar vara ren skit. Jag som trodde det bara var jag som hade den skiten i munnen av den tandkrämen och det var tandhygnisten som rekommenderade den till mig…

  • Reply
   Johanna
   12 mars, 2015 at 07:41

   Jag tycker som du! Samtidigt vet jag att det finns de som tycker att den är bra. Alla är vi olika men att så många ändå reagerar i munnen av tandkrämen är lite skrämmande. Får nog säga att tyvärr kommer man idag mycket långt med mördande reklam, både vad gäller konsumenter och yrkesverksam personal. ingen är immun mot marknadsföring dessvärre. Men vi kan försöka bli mer medvetna. Tack för din kommentar, Björn! :)

 • Reply
  Inger
  11 februari, 2015 at 10:02

  Tack för den här sidan, hittade den på samma sätt som föregående, har upplevt precis samma sak, ska genast gå hem och kasta eländet.

 • Reply
  Viveca
  9 februari, 2015 at 05:44

  Hej, jag har upplevt exakt samma sak. Hittade ditt inlägg när jag googlade efter mina besvär. Ska byta tandkräm genast!

 • Reply
  Julia
  2 januari, 2015 at 10:47

  Samma här! Får alltid massa hudslamsor i munnen efter användning av just den där tandkrämen från Oral-B!

 • Reply
  Inger Lindberg
  9 november, 2014 at 21:20

  Ändra reklamen! Övertydlig både för tandborstar och tandkräm

 • Reply
  Marianne
  18 oktober, 2014 at 23:32

  Jag har använt OralB PE bara på kvällarna o Sensodyne på morgarna, varje morgon när jag går upp har skinnet lossnat på insidan av läpparna, äckligt vitt, inget sådant efter Sensodyne.
  Det blir Sensodyne både morgon o kväll.

 • Reply
  Jimmy
  15 oktober, 2014 at 08:28

  Upplever samma. Hittade den här sidan för att jag googlade ”tappar skinn i munnen”. Kopplade det inte till att jag precis bytt tandkräm till Oral B Pro Expert. Först upplevde jag den som bra. Fick en väldigt ren känsla i munnen, direkt efter borstning. Ungefär 20 minuter senare så lossnar stora flagor och jag får munnen full av gummiaktiga hudslamsor. Blä! Skönt att det är så enkelt som att sluta köpa skiten.

 • Reply
  Carina
  16 augusti, 2014 at 22:14

  Använt denna tandkräm i några dagar nu och känner mig svullen i munnen. Känner mig som en hamster i kinderna. Dom känns svullna. Tandköttet värker och pulserar. Blöder nu när jag borstar tänderna. Blir att återgå till Colgate :)

  • Reply
   Annelie
   27 augusti, 2015 at 15:47

   Har fått exakt samma reaktion som dig på tandkrämen !!! Så det blir en skyddsförpackning på tuben sen ner i miljöfarligt avfall !!

 • Reply
  Bengt Grahn
  5 augusti, 2014 at 13:42

  Det som direkt kommer som en chock i munnen är SMAKEN. och KONSISTENSEN. Den smakar KANFER och sen när man gnider den mellan tänderna känns det som fin SAND är inblandad. Den har en smak man känner igen från asiatisk produkter, typ Tigerbalsam. Kanfer har i årtusenden använts i asiatisk läkekonst.
  Nu för tiden framställs Kanfer av terpentin !!
  Här har vi en illasmakande produkt som inte på något sätt känns fräsch efter borstningen och som är framställt av oljeprodukt som definitivt inte bör användas i munnen pga av skaderisk på munslemhinnan.
  De små granulaten av kanfer, sandfina korn, gör inga tänder vitare eller tar bort plack. ORAL B nöter i stället bort emaljen !!!! Soppåsen är rätt ställe för denna vidriga produkt. Tack för mig!
  Bengt

 • Reply
  Elsa
  10 juli, 2014 at 19:24

  Var på väg att prova denna tandkräm eftersom jag letar efter en tandkräm med frisk smak men som inte skummar el bara skummar lite, men tack vare era kommentarer kommer jag definitivt inte att slösa några pengar på oral-B-tandkräm, vill ju ha kvar skinnet i munnen. TACK!!

 • Reply
  Samuel
  19 juni, 2014 at 21:03

  Jag använde tandkrämen i två dagar och därefter lossnade hur mycket skinn som helst inne i min mun, framför allt i kinderna. Slängde tuben i sopan direkt och sen dess har jag inte tappat mer skinn i munnen.

 • Reply
  Susanne Hildebrandsson
  29 april, 2014 at 09:25

  Jag har exakt samma symptom efter att jag borstar tänderna dvs att det lossnar skinn från insidan av munnen :-/

 • Reply
  Thy
  15 april, 2014 at 23:54

  Jag har haft flertalet patienter med epitelavstötning och t.o.m såriga slemhinnor efter en tids användning av oral-B. En kollega ringde oral-b som svarade med att den är så för att den inte innehåller något tillsatt vatten. Oral-B rekommenderade därför att patienterna skulle skölja med vatten både före och efter tandborstning.

  • Reply
   Johanna
   16 april, 2014 at 18:02

   Jag fick samma svar när jag pratade med en talesperson hos dem.

 • Reply
  Lina
  12 mars, 2014 at 08:43

  Skinnet på kinderna och under underläppen lossnar och går att dra bort hur lätt som hellst. Kan inte vara bra i längden! Dessutom är tandkrämen för lös i tuben. Så skruvar man inte på ordentligt rinner den ut som en slemmig pöl!

  • Reply
   Bo Jacobson
   5 april, 2014 at 10:38

   Håller med dig om slemmigheten. Konsistensen skiljer sig helt från andra tandkrämer. Har mejlat Oral-B om detta men den ska tydligen vara sådan.

 • Reply
  Anna
  10 februari, 2014 at 21:11

  Testa Coop extras tandkräm. Har kört med den i flera år och kan inte sluta. Billig är den också. Mvh en tandsköterska

  • Reply
   Johanna
   10 februari, 2014 at 21:32

   Ja, dyrt och flashig reklam betyder verkligen inte per automatik en bra tandkräm. :) Härligt att du hittat en billig och bra, det vill man ju! Just nu ska jag testköra flera av Oral-Bs tandkrämer så har fullt i skåpet. Annars använder jag Sensodyne Original Blå som jag gillar jättemycket.
   Tack för tipset! Testar nog den i framtiden. :)

 • Reply
  Johanna
  19 januari, 2014 at 16:51

  Skickade just ett mail till Oral-B och bad om deras kommentar till våra erfarenheter kring tandkrämen.

  • Reply
   Hanna
   31 oktober, 2018 at 22:59

   Hej, fick du någonsin svar?
   Har också problem med deras tandkräm- 5 år senare. Så de kan ju inte ha ändrat på sin produkt särskilt mycket. Ska varna alla jag möter för Oral B O.O Har mejlat dem nu också.

   • Reply
    Johanna
    2 november, 2018 at 09:12

    Jag blev kontaktad av en talesperson (även tandläkare) på Oral-B. Vi talade i telefon men jag tycker inte jag fick ut särskilt mycket av samtalet. Han var en slipad säljare och backade upp produkten med väl inövade svar. (Detta är min åsikt alltså.) Han hävdade att problemen uppstår av handhavandefel och sa att man ska skölja munnen efteråt bl a. Helt emot vad jag är lärd. Tydligen behöver denna tandkräm specialinstruktioner för oss som är lite känsliga. Han sa också att forskningen sker i USA och att de ligger långt före oss där, något jag är högst tveksam till då vi har framstående forskning här hemma i Sverige. Kan många gånger tycka att USA är aningen vårdslösa vad gäller hygienprodukter etc. Men som sagt, fortfarande mina åsikter.

 • Reply
  Christina
  13 januari, 2014 at 00:24

  Jag har upplevt samma som du väldigt
  Stark o skinnet i munnen luckras upp. Det
  blir soptunnan
  Mvh
  Christina

 • Reply
  Tobbas
  8 januari, 2014 at 23:47

  Ilningar något fruktansvärt av denna tandkräm!! Min tandläkare avrekommenderade den direkt när jag berättade att jag använde den!

 • Reply
  Linda
  20 december, 2013 at 00:05

  Upplever precis samma sak som du.. Kopplade inte det med tandkrämen först, då det inte startade direkt vid användning.. Men det har bara blivit värre och värre. Från och med nu blir det annan tandkräm!

 • Reply
  Benita
  30 september, 2013 at 15:37

  Har testat Oral B tandkrämen i en vecka ungefär. Ca 10 min efter varje borstning känns det slemmigt och konstigt i munnen, som om huden i munnen lossnar och efter en stund kunde jag spotta ut en rejäl slemklump. Inte trevligt! Byter tillbaka till min vanliga tandkräm. :-(

  • Reply
   Johanna
   30 september, 2013 at 18:39

   Ja, jag fick samma reaktion som du. Verkligen inte trevligt. Håller mig till en tandkräm som funnits länge på marknaden. Känns mer tryggt än alla dessa nya med nanopartiklar i, som man faktiskt inte vet hur de påverkar oss. Det tycker jag känns ganska obehagligt.

 • Reply
  Petter
  9 juni, 2013 at 01:18

  Alla vet att slipmedel ej får användas till el-borste.

  Verkar som att oral b har ett nära samarbete med tandläkarförbundet. Många har idag fått känsliga tänder pga slipmedel i dagens tandkrämer. Något som inte existerade när jag var lite för då hade jag borstat sönder tänderna på en månad, eftersom man borstade för hårt, då mamma gav en tuggtabletter som färgade tänderna. Blev det en dålig vana som tur nog är borta nu. Oral b är väl medvetna om att man ej ska använda nåt annat än gele utan slipmedel för det berättade dom själva i manualen om jag ej minns fel. Nu går dom emot det själva BOJKOTTA DERAS PRODUKTER.

 • Reply
  Malin
  19 april, 2013 at 23:17

  Epitelavstötning kallas det. Det är tydligen vanligt för deras tandkräm. Får samma!

  • Reply
   admin
   20 april, 2013 at 15:37

   Åh, men det känns ju inte som en positiv effekt alls. Det avskräckte mig rejält åtminstone. Fick en kommentar på min Facebook-sida av en person som gillar tandkrämen och trodde att mina besvär kunde vara hälsorelaterade och pga dåligt immunförsvar. Dock vet jag att det inte stämmer in på mig, min hälsa är god och immunförsvaret känns stabilt. :) Min sambo har också känt obehag i tandköttet efter att han använt tandkrämen.

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.